ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Γρίπη: 1.200 θάνατοι σε 10 χρόνια. Κορονωϊός: 2.000 θάνατοι σε 10 μήνες

0

Ένα θλιβερό ορόσημο με την υπέρβαση των 2000 νεκρών χθες, μας θυμίζει με τραγικό τρόπο ότι πολλοί αφελείς συνέκριναν – τουλάχιστον πριν λίγο καιρό – την επιβάρυνση της γρίπης σε κρούσματα και κυρίως θανάτους με τα δεδομένα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με μια απλή αναζήτηση που κάναμε στο Healthview και με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και τις ετήσιες επιδημιολογικές εκθέσεις από την περίοδο 2010-2011 μέχρι και την περίοδο 2019-2020, μέσα σε 10 χρόνια δηλαδή, είχαμε 1208 συνολικά θανάτους από τη γρίπη, όπως φαίνεται στον πίνακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιθέτως μέσα σε 10 μήνες (αν υποθέσουμε ότι περιλαμβάνουμε και όλο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους) και μέχρι σήμερα φτάσαμε τους 2.001 θανάτους από κορωνοϊό. Η συντριπτική αυτή διάφορά έρχεται να διαψεύσει με ηχηρό τρόπο όλους όσοι έλεγαν πως δεν έπρεπε να πάρουμε τέτοιου βεληνεκούς μέτρα για μια …«γριπούλα».

Και ακόμα ότι αυτοί οι θλιβεροί αριθμοί στις απώλειες, καταγράφονται με πρωτόγνωρα και ακραία μέτρα δύο lock down, κάτι που σημαίνει χωρίς αυτά, οι διαφορές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων, 2.558 νοσηλεύτηκαν στη δεκαετία για τη γρίπη, ενώ για τον κορωνοϊό δεν είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός, στο δεκάμηνο.
Μέχρι χθες όμως 524 είχαν εξέλθει, παρέμεναν διασωληνωμένοι 608, ενώ μέρος των θανάτων είναι λογικό να αφορούσε νοσηλείες σε ΜΕΘ.

ΠΗΓΗ HEALTHVIEW.GR

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υποδέχτηκε την πρώτη πτήση στη χώρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Previous article

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος : «Παραφροσύνη να ξανανοίξουμε τα Χριστούγεννα – Kίνδυνος θανάτου οι γιορτές»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.