ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Η απαξίωση της πόλης έφερε την υποβάθμιση του Πολυδύναμου Ιατρείου

0

Η απαξίωση του πάλαι ποτέ Δήμου Αγίων Θεοδώρων συνεχίζεται και απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς η συγχώνευσή του με τον πρώην Δήμο Λουτρακίου, αυτομάτως προσέδωσε στην περιοχή τον ρόλο του “φτωχού συγγενή”, που η παρουσία της στον Δήμο είναι μόνο για να συνδράμει στις ανάγκες του, χωρίς όμως να απολαμβάνει ισότιμα με τις υπόλοιπες περιοχές κανένα ευεργέτημα. 

Αν και υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις ορισμένων γηγενών αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, που προσπαθούν απεγνωσμένα και με προσωπικό αγώνα να κάνουν κάποια έργα, στεκόμενοι ως ανάχωμα σε αυτόν τον διαρκή εκφυλισμό, η πορεία της πόλης των Αγίων Θεοδώρων, δυστυχώς, είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς το κέντρο των αποφάσεων βρίσκεται στο Λουτράκι, που αποτελεί “πεδίον δόξης λαμπρόν” για όσους η ενασχόληση με τα κοινά συνεπάγει την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και προϋποθέτει άγρα ψήφων από την μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που είναι το Λουτράκι

Αυτή τη φορά και μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η διαρκής απαξίωση και ο εκφυλισμός της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα, την περαιτέρω υποβάθμιση, του κατ’ επίφαση, τελικά, Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι) των Αγίων Θεοδώρων, καθώς από καθημερινή λειτουργία, μεταπίπτει σε λειτουργία ορισμένων ημερών, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικά το κύκνειο άσμα του πριν το οριστικό σφράγισμα.

Το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2005, λόγω της αυξημένης ανάγκης ιατρικών υπηρεσιών, όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης μας, αλλά και από τους διερχόμενους των εθνικών οδικών δικτύων της περιοχής ευθύνης, τους κατοίκους της γειτνιάζουσας Κινέτας και τους χιλιάδες περιστασιακούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου προβλέπεται:
α. Να υπηρετούν 5 ιατροί γενικής οικογενειακής ιατρικής ή παθολογίας, 3 νοσηλεύτριες , 2 ΔΕ και 1 ΤΕ καθώς και μια καθαρίστρια ΥΕ . 
β. Να Λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου και από τις 16 μμ ένας ιατρός καθημερινά θα είναι σε εφημερία ετοιμότητας.

Αντί αυτών υπηρετεί μόνο ένας ιατρός, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ο ιατρός κ. Καμμιλάτος., ο οποίος αυτοβούλως και πέραν του καλώς εννοούμενου καθήκοντος, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει ζωντανό το Π.Π.Ι, δεν βρίσκει την αρωγή κανενός “υπευθύνου”, καθώς μέχρι σήμερα κανείς δεν ασχολείται ούτε καν με την ορθή στελέχωσή του και οι θέσεις των νοσηλευτριών έχουν καλυφθεί μόνο στα χαρτιά, με την μια νοσηλεύτρια (ΤΕ) να υπηρετεί στο Π.Π.Ι ,η άλλη νοσηλεύτρια  (Δ.Ε) να καλύπτει τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και η άλλη να βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Κιάτου. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το Π.Π.Ι του τόπου μας και φυσικά πολύ λογικά είναι τα καθημερινά παράπονα και οι αγωνίες των κατοίκων/ασθενών. 

Κλείνοντας καλό είναι να θυμηθούμε ότι εντός του Π.Π.Ι υπήρχε και σταθμός του ΕΚΑΒ, με σωτήριες επεμβάσεις για την περιοχή, αλλά και για οδηγούς που εμπλέκονταν σε τροχαία ατυχήματα στα διερχόμενα εθνικά οδικά δίκτυα.
Ο κ. Καμμιλάτος για σοβαρούς λόγους υγείας απουσιάζει με αναρρωτική άδεια…

ΠΗΓΗ: agioitheodoroi.gr

Η παράξενη σιωπή της Νότιας Κορέας πίσω από τα πλεξιγκλάς

Previous article

Επίτευγμα – ορόσημο: Επιστήμονες επανέφεραν την όραση σε πειραματόζωα που είχαν τυφλωθεί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.