ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Β. Κικίλιας: Διπλάσιες οι αποδοχές των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών

0

Με διάταξη που κατατίθεται την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου θα προβλέπεται ο διπλασιασμός των μισθών των γιατρών και των νοσηλευτών για όσο διάστημα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ανακοίνωσε ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από τις ιδιωτικές κλινικές “Υγεία”, Μetropolitan και ΙΑΣΩ General μεταβαίνουν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια.
Επίσης, στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας μεταβαίνει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία Λαϊκό, Ευαγγελισμός, Παμμακάριστος, Αττικόν, Ασκληπιείο και Γ.Ν. Αργολίδας.
Ο κ. Β. Κικίλιας σημείωσε ότι αμέσως μόλις εγκρίνει ο Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκων την άδεια κυκλοφορίας των εμβολίων, την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει η προμήθεια και η διάθεση των εμβολίων.
Ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει γενική και ξεκάθαρη ενημέρωση για το εμβόλιο και το πόσο ασφαλές είναι.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς

Ο υπ. Υγείας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας μέχρι να έρθει η στιγμή που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο προς χρήση. Μάλιστα, έκανε λόγο και για την πιθανότητα η χώρα μας -αλλά και η Ευρώπη- να βρεθεί αντιμέτωπη και με ένα «τρίτο κύμα» της πανδημίας, και ανέφερε το παράδειγμα του Ισραήλ που συζητά για τρίτο λοκντάουν.

Στην ενημέρωση συμμετείχε με μήνυμά του, ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge ο οποίος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Όλοι πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις. Αυτό που έχουμε ως βασικό μέσο και όπλο αυτή τη στιγμή μέχρι τα εμβόλια να είναι έτοιμα προς χρήση είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα» .

8eCUgvCwsa

Κουντουριώτης : Πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού

Previous article

Κορινθία : Είχαν κρύψει 5 κιλά ηρωίνης και 165 γρ. κοκαΐνης σε οροφή αυτοκινήτου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.