ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μέδουσα 10: Εντυπωσιακές εικόνες από την διακρατική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου – Γαλλίας – ΗΑΕ

0

Το Σάββατο θα την παρακολουθήσουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Υπουργός Άμυνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «Μέδουσα 10», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Δεκέμβρη. Στην άσκηση, η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, συμμετέχουν και δυνάμεις από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τις στρατιωτικές συνεργασίες στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στην άσκηση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στον απόηχο του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Αμπού Ντάμπι και της υπογραφής εκεί της «Ρήτρας Αμοιβαίας Στρατιωτικής Συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτο μέρος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, προς ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, και στη συνέχεια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι. Το Σάββατο θα παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης «Μέδουσα 10» .

Όπως ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ «ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο θα παρακολουθήσουν την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Dv-Day) το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020».

8eCUgvCwsa

Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Έλληνας διοικητής είχε δίκιο για την έρευνα στο τουρκικό πλοίο

Previous article

Παρεμβάσεις του δήμου Ξυλοκάστρου στο ορεινό οδικό δίκτυο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.