ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός – Ιταλία: Ξεπεράστηκε το όριο των 60.000 θανάτων – «Θα εμβολιαστούν πρώτα όσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό»

0

Γαλλία: Μείωση των λοιμώξεων και των θανάτων από COVID-19 – Η Βαυαρία επιβάλλει αυστηρότερο λοκντάουν

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 18.887 περιστατικά κορονοϊού και 564 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Με αυτούς του νέους θανάτους η χώρα πέρασε το όριο των 60.000 νεκρών από την Covid-19, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Από την αρχή της πανδημίας η χώρα έχει καταγράψει 1.728.878 κρούσματα, από τα οποία 60.078 θάνατοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 163.550 διαγνωστικά τεστ. Όπως πάντα, την Κυριακή ο αριθμός τους είναι μειωμένος, σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 21.052, με 662 νεκρούς. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 60.078 άνθρωποι. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 63 λιγότεροι ασθενείς, αλλά στους νοσοκομειακούς θαλάμους, πάντα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, οι ασθενείς είναι 233 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σήμερα στην περιφέρεια Βένετο (3.444), στην Λομβαρδία (2.413), στην Απουλία (1.789) με πρωτεύουσα το Μπάρι και στην Εμίλια Ρομάνια (1.788) με κύρια πόλη την Μπολόνια.

Ο Ντομένικο Αρκούρι, επίτροπος αρμόδιος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Rai τόνισε ότι «κατά την φάση του εμβολιασμού θα δοθεί προτεραιότητα σε όποιον δεν προσβλήθηκε από την ασθένεια διότι, φυσικά, δεν διαθέτει ανοσία». «Όσοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό και ξεπέρασαν την δοκιμασία αυτή, θα εμβολιαστούν στην συνέχεια», πρόσθεσε.

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, τέλος, τονίζουν ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα, κρίσιμη φάση, διότι από τώρα και στο εξής, τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων δεν θα πρέπει να δέχονται μόνον πολίτες με κορονοϊό, αλλά και ασθενείς με επιπλοκές που θα προκληθούν από τη μετάδοση της εποχικής γρίπης.

Γαλλία: Μείωση των λοιμώξεων και των θανάτων από COVID-19, ανακοίνωσαν οι αρχές

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 11.022 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, λιγότερα σε σχέση με τις 12.923 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν χθες, Σάββατο.

Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στα γαλλικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 174, καταγράφοντας μικρότερη αύξηση σε σχέση με τους 216 θανάτους του Σαββάτου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 αυξήθηκε κατά 223 σε 26.293, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 10, σε 3.220.

Η Βαυαρία επιβάλλει αυστηρότερο λοκντάουν κατά του νέου κορονοϊού

Το κρατίδιο της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, που έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει αυστηρότερο λοκντάουν από την προσεχή Τετάρτη έως τις 5 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες στη Βαυαρία θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μονάχα αν έχουν καλό λόγο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρκους Σέντερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας πως θα υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για τα Χριστούγεννα, όχι όμως για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

«Η κατάσταση είναι δυστυχώς σοβαρή. (Τα μέτρα) απλά δεν επαρκούν. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», επισήμανε ο Σέντερ.

Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, στον γιατρό ή για μια βόλτα, ενώ βραδινές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας σχεδιάζονται για τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων. Τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, όμως τα παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών θα πρέπει να παρακολουθούν εναλλακτικά τα μαθήματά τους στις τάξεις.

Ο Σέντερ θα επιδιώξει την έγκριση των νέων μέτρων από το περιφερειακό κοινοβούλιο την Τρίτη.

Την ώρα που η Γερμανία κατάφερε να θέσει την επιδημία υπό έλεγχο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ένα φονικότερο δεύτερο κύμα και επέβαλε μέτρα στις αρχές του Νοεμβρίου, κλείνοντας εστιατόρια και μπαρ και περιορίζοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

Σήμερα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 17.767 στα 1.171.323, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 255 στους 18.772, μεταξύ αυτών 4.289 θάνατοι στη Βαυαρία.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ένας ειδικός στον τομέα της υγείας του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, ζήτησε τα νέα μέτρα στη Βαυαρία να επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

«Είναι απαράδεκτο να καταγράφουμε έως και 500 θανάτους την ημέρα», είπε στον όμιλο ΜΜΕ Funke, προσθέτοντας πως τα καταστήματα θα πρέπει να κλείσουν μετά τα Χριστούγεννα έως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου.

«Χρειαζόμαστε ένα σκληρό λοκντάουν τώρα για κάνουμε τη διαφορά».

8eCUgvCwsa

Rapid test στο Λουτράκι μέσα από τον φακό των VAS-VAL

Previous article

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος υποδέχτηκε το σύλλογο Αλβανών μεταναστών Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.