ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το δορυφορικό internet του Elon Musk έρχεται στην Ελλάδα

0

Ανατροπή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών από τη SpaceX στις αρχές του 2021 με ταχύτητες έως 150 Megabit/sec

Για ανατροπή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών από την SpaceX στις αρχές του 2021 κάνει λόγο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MoneyReview της Καθημερινής. Η εφημερίδα επικαλείται άριστα ενημερωμένες πηγές και είναι σίγουρη πως η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους Starlink θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Ήδη, στελέχη του project βρίσκονται σε επαφές με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τι σημαίνει όμως η είσοδος του Starlink στην ελληνική αγορά; Το δορυφορικό internet του Elon Musk αναμένεται να στοιχίζει 20% ακριβότερα από τις σημερινές τιμές επίγειας κάλυψης στην Ελλάδα, ωστόσο υπόσχεται 100% κάλυψη της ελληνικής επικράτειας με ταχύτητες έως και 150mbps. Για τη χρήση της υπηρεσίας θα χρειαστεί ένα δορυφορικό πιάτο, όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης.

Ένας επίγειος σταθμός σύνδεσης με τους δορυφόρους αναμένεται να δημιουργηθεί είτε στη Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. Το Starlink όταν ολοκληρωθεί θα αποτελείται από 30.000 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει πάνω από 2.000 δορυφόρους. Αυτό που κάνει το δίκτυο Starlink να διαφέρει από το στάνταρ δορυφορικό internet, είναι το πολύ χαμηλό latency. Στις έως τώρα δορυφορικές συνδέσεις βλέπουμε ένα latency -μία καθυστέρηση απόκρισης- της τάξης των 600ms, τη στιγμή που το internet σταθερής γραμμής που έχουμε στα σπίτια μας κυμαίνεται στα 20ms. Το Starlink υπόσχεται 20ms latency το οποίο θα φτάσει τα 10ms όταν ολοκληρωθεί το δίκτυο.

Με πληροφορίες απο moneyreview.gr

admin

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε σπίτια στη Νεμέα

Previous article

1940: οι 9 πεσόντες ήταν Κορίνθιοι, από τους συνολικά 15, στην πρώτη μάχη εντός αλβανικού εδάφους

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *