ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη επιμελητηρίου & εμπορικών συλλόγων για το δεύτερο lockdown

0

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2020, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Κορινθίας. Στην διάρκειά της συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις του νομού μας λόγω του 2ου lockdown.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τα αιτήματα που έχει καταθέτει ο φορέας στην κεντρική κυβέρνηση και αφορούν μεταξύ άλλων τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την αναστολή πτωχευτικού νόμου, την μείωση τελών κυκλοφορίας, την κατάργηση δημοτικών τελών, την λύση στο θέμα των επιταγών, την κατάργηση οριζόντων μέτρων κ.ά.
Στη συνέχεια έδωσε το λόγο σε κάθε ένα εκπρόσωπο για να παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση και τις προτάσεις του.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί αλλά και προτάσεις από την πλευρά των φορέων, οι οποίοι βλέπουν τα μέτρα της κυβέρνησης να είναι ανεπαρκή και η επαναλειτουργία των μαγαζιών τους να μοιάζει μακρινή. Τα μεγάλα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν (όπως η έλλειψη ρευστότητας, μη έγκριση χρηματοδοτήσεων, μετατόπιση ασφαλιστικών και φορολογικών πληρωμών και πάγωμα επιταγών) όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά., τους δημιουργούν συνθήκες απαισιοδοξίας και αδιέξοδου.

Οξύνεται η κατάσταση στις φυλακές ανηλίκων Κορίνθου.

Previous article

Τι αλλάζει σε ντελίβερι και κούριερ – Διανομές μόνο με έντυπο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *