ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: «Πράσινο φως» μόνο για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away -Με πολύ αυστηρά μέτρα

0

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το πρωί συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθούν άρση μέτρων στην κυβέρνηση και το άνοιγμα από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων, και το click away από τα εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή στην εισήγησή της τονίζει πως στην περίπτωση που εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία), ενώ το click away να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού. Παράλληλα, οι ειδικοί ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.
Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Με πολύ αυστηρά μέτρα το άνοιγμα
Μάσκες, αποστάσεις, πολύ καλός εξαερισμός και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των καταστημάτων θα είναι μερικά από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Σε ό,τι αφορά την παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα, το click away, το κατάστημα θα ενημερώνει τους καταναλωτές για την ώρα που θα πρέπει να μεταβούν προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους, η οποία θα είναι συγκεκριμένη. Στην περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει, θα πρέπει να κλείνει άλλο ραντεβού, προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και εστίες διασποράς του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται πως τα κομμωτήρια, πριν κλείσουν, λειτουργούσαν με αυστηρούς κανόνες. Συγκεκριμένα:

– Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
– Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
– Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, καθώς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανέφερε πως αναμένεται να ανοίξουν το Σάββατο ή την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στον ιστότοπό του αναφέρει πάντως ότι «στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες -Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί, καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Λουτράκι: Διάνοιξη αγροτικών δρόμων με τη βοήθεια της Σχολής Μηχανικού

Previous article

Τι αλλάζει στην επικουρική ασφάλιση για τους νέους ασφαλισμένους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.