ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Δημιουργείται μόνιμος Πυροσβεστικός Σταθμός στη Νεμέα

0

Στις 9 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του προέδρου του ιδρύματος Κωνσταντίνου Δέρβου δημάρχου Νεμέας Κωνσταντίνου Φρούσιου που αφορούσε την παραχώρηση για 25 έτη κτιριακών εγκαταστάσεων της  Μαθητικής  Εστίας  στο Δήμο Νεμέας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νεμέας Ιωάννης Μπεξής.

Έπειτα από πολλά χρόνια ένα κτίριο που είχε εγκαταλειφθεί και βανδαλιστεί, που αποτελούσε εστία μόλυνσης αλλά και παραβατικών δραστηριοτήτων, πλέον θα αξιοποιηθεί, ώστε άμεσα να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη από προχωρημένες συζητήσεις του Δημάρχου Νεμέας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και με αξιωματούχους του Πυροσβεστικού Σώματος επίκειται η εγκατάσταση στο κτίριο ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, περίπου 15 ατόμων, όλο το χρόνο.

  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μεγάλο εύρος, αφού πέρα από τις πυρκαγιές δύναται ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα σε πλημμύρες, χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, τροχαία ατυχήματα και έκτακτες ανάγκες γενικότερα.

 Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, που με προσωπικές του παρεμβάσεις άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση και βοήθησε να ξεπεραστούν δημοσιονομικές αγκυλώσεις, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Πως θα λειτουργεί η Αστυνομία των Πανεπιστημίων

Previous article

Περιφέρεια και δήμος φτιάχνουν την πλατεία στο Μπολάτι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.