ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Με ψεύτικο SMS από τράπεζα άρπαξαν 40.000 ευρώ

0

Η γυναίκα καταχώρησε τους προσωπικούς της κωδικούς και οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της – Εξαπάτησαν τηλεφωνικά συνταξιούχο στον Πύργο

Άθελά της, «χάρισε» ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε απατεώνες μια επιχειρηματίας από περιοχή της Καβάλας, η οποία δεν αντιλήφθηκε ότι το SMS με το λογότυπο τράπεζας που δέχθηκε στο κινητό της και την καλούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του λογαριασμού της ήταν… «μαϊμού»!

Η γυναίκα καταχώρησε τους προσωπικούς κωδικούς που χρησιμοποιούσε για το e–banking στο link που ανέφερε το μήνυμα, πιστεύοντας ότι η ιστοσελίδα στην οποία οδηγούσε ήταν της τράπεζας. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποίησε με τρόμο ότι είχε εκχωρήσει τα απόρρητα στοιχεία σε άγνωστους απατεώνες, οι οποίοι απέκτησαν έτσι πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και υφάρπαξαν συνολικά 40.000 ευρώ! Το θύμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Νέστου, που διενεργεί προανάκριση.

Απάτη με το πρόσχημα αναδρομικών στον Πύργο

Θύμα απατεώνα που επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά παριστάνοντας τον τραπεζικό υπάλληλο και τον έπεισε ότι δικαιούται αναδρομικά από την περικοπή της σύνταξής του, έπεσε ένας συνταξιούχος στον Πύργο. Ο ηλικιωμένος πίστεψε ότι, για να εισπράξει ένα αρκετά μεγάλο ποσό, έπρεπε να προκαταβάλει τον… φόρο, κατέθεσε σε λογαριασμό που του έδωσε ο απατεώνας το ποσό των 3.900 ευρώ! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και αναζητούν τον δράστη.

8eCUgvCwsa

Όταν δεν πάνε οι βιβλιόφιλοι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, πάει η Δημοτική Βιβλιοθήκη στους βιβλιόφιλους

Previous article

639 νέα κρούσματα -62 νεκροί, 558 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.