ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΟΕΒΕ Κορινθίας: Η κυβέρνηση οδηγεί τις επιχειρήσεις με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο

0

Η κυβέρνηση με την τελευταία της απόφαση για το περιβόητο click away οδηγεί σε οριστική απώλεια τον όποιο πιθανό τζίρο προσδοκούσαν να  έχουν οι ΜMΕ του λιανικού εμπορίου την περίοδο των εορτών. Είναι δεδομένο ότι με τέτοιες αποφάσεις όλες τις πωλήσεις θα τις καρπωθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες για την επιβίωση του λιανεμπορίου. 

Η όποια προσδοκία κάλυψης ενός μέρους των χαμένων εσόδων από τα συνεχόμενα lockdown χάθηκε οριστικά με την απόφαση της μη λειτουργίας των καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο. Παράλληλα, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ανακοινώθηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων  σε αυτές. Επομένως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο.

Κανείς δεν μπορεί να αντιταχθεί στα μέτρα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Δεν είναι δυνατόν όμως να δημιουργούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες καθεστώτα αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των μεγάλων και ισχυρών και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να χλευάζονται ουσιαστικά με τα διάφορα “click awey”.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επανεξετάσει την απόφασή της και να ενισχύσει ουσιαστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προστατεύοντας τες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ                                ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

8eCUgvCwsa

Υπ. Οικονομικών: Σε δυο δόσεις οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Previous article

Όταν δεν πάνε οι βιβλιόφιλοι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, πάει η Δημοτική Βιβλιοθήκη στους βιβλιόφιλους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.