ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Πρόστιμο στην δήμαρχο του Παρισιού επειδή διόρισε περισσότερες γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις!

0

Η Δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo δηλώνει πολύ χαρούμενη για την επιβολή προστίμου λόγω παραβίασης των εθνικών κανόνων περί ισότητας από το δημαρχείο του Παρισιού στο προσωπικό του 2018.

Σύμφωνα με το αρμόδιο γαλλικό υπουργείου που επέβαλλε το πρόστιμο, πολλές γυναίκες είχαν διοριστεί για ανώτερες θέσεις με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ.

«11 γυναίκες, 5 άνδρες … Στην πόλη του Παρισιού επιβλήθηκε πρόστιμο 90.000 ευρώ επειδή διορίστηκαν πάρα πολλές γυναίκες διευθυντές. Με τους βοηθούς μου, τους διευθυντές και τους προέδρους της ομάδας, με χαρά θα παραδώσουμε την επιταγή στην Υπουργό Δημοσίων Υπηρεσιών», έγραψε η δήμαρχος στο twitter.

Απαντώντας στο Twitter, η υπουργός Δημοσίων Υπηρεσιών της Γαλλίας συμφώνησε λέγοντας «Ο σκοπός των γυναικών αξίζει κάτι καλύτερο! Καταργήσαμε αυτόν τον παράλογο νόμο το 2019. Θέλω το πρόστιμο που θα καταβάλει το Παρίσι για το 2018 να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση των γυναικών στις δημόσιες υπηρεσίες».

Ο κανόνας θεσμοθετήθηκε το 2013. Ορίζει ότι ένα φύλο δεν πρέπει να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60% σε διευθυντικές θέσεις.

Κατασκοπεία – Ρόδος: Ο Τούρκος πρόξενος ζητάει πίσω υπολογιστή και κινητό του 35χρονου που κατασχέθηκαν!

Previous article

Στην πρωτοβουλία «Intelligent Cities Challenge» Τρίπολη και Κόρινθος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.