Περιφερεια

Τέσσερα μεγάλα έργα από την περιφέρεια για την Κορινθία (πίνακας φωτό)

0

Μία σειρά από έργα συνολικού προϋπολογισμού 544 εκ ευρώ σχεδιάζει να εντάξει στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό προκύπτει από το πλαίσιο κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών του οικείου υπουργείου, με τα έργα να ανήκουν στις κατηγορίες των υδραυλικών, αντιπλημμυρικών, κτιριακών.

Ειδικά για την Κορινθία η Περιφέρεια έχει εντάξει τέσσερα έργα με προϋπολογισμό 143 εκατομμύρια.

Τα περισσότερα (80 εκατομμύρια) θα διατεθούν για την ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών σε όλο το μήκος του Κορινθιακού, με χρονικό ορίζοντα δέκα ετών (ολοκλήρωση 2030).

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: «ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ  ΑΚΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ »

Το δεύτερο, με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια, αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Για τον σκοπό αυτό εκτός από τα επι μέρους έργα θα γίνει και διευθέτηση τριών ρεμάτων: Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη.

Αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου - ert.gr

Το τρίτο έργο με προϋπολογισμό οκτώ εκατομμύρια και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023 είναι η κατασκευή του νέου διοικητηρίου, η οποία φαίνεται να προχωράει κανονικά, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Τέλος, το τέταρτο έργο είναι η κατασκευή, ανακατασκευή και επεκτάσεις σχολικών συγκροτημάτων σε όλο το νομό, με προϋπολογισμό πέντε εκατομμύρια και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Κόρινθος: Κλειστό το Δημοτικό σχολείο της Αρχαιας Κορίνθου λόγω...σκεπής -  Typos Online

(ΑΝΩ) ΔΙΜΗΝΙΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ Ακατάλληλο το Πόσιμο Νερό! μεγάλο μικροβιακό φορτίο σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και αυξημένο ποσοστό σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΤΡΩΔΗ!

Previous article

Διαχειριστική επάρκεια με …πιστοποίηση για τον δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.