ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας πτήσεις από Βρετανία στην Ελλάδα

0

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο σε σύσκεψη που θα γίνει στην Πολιτική Προστασία – Οι όροι με τους οποίους μπορούν να έρθουν μέχρι αύριο ταξιδιώτες

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αναμένεται ότι θα επιτρέπονται οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα, μετά το συναγερμό που έχει προκαλέσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο εντοπισμός μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η απόφαση θα οριστικοποιηθεί σε σύσκεψη που θα γίνει στην Πολιτική Προστασία, που θα καθορίσει τις λεπτομέρειές της.

Επταήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από Βρετανία

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψης της Πολιτικής Προστασίας, που αποφάσισε τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι αύριο.  

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις»,ανέφερε σε ανακοίνωσή της. 

Τι προβλέπει η αεροπορική οδηγία

Μετά τη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε οδηγία για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας στις 7 ημέρες το διάστημα υποχρεωτικής αυτοαπομόνωσης.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό, ενώ από αύριο ορίζεται σε επτά ημέρες για τους αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/. Παράλληλα όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται και σε υποχρεωτικά rapid test για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα», αναφέρει η ανακοίνωση.

8eCUgvCwsa

Ολα όσα ξέρουμε για τη μετάλλαξη του ιού -Συνεδριάζει η ΕΕ, χώρες διακόπτουν τις πτήσεις με Βρετανία

Previous article

Δήμος Κορινθίων: Έξι νέες σύγχρονες και φιλικές στην επιχειρηματικότητα e- Υπηρεσίες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.