ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας: Θα εκδίδεται πλέον με ένα «κλικ» από το σπίτι

0

Εισήχθη σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε από τη Βουλή

Με ένα «κλικ» θα μπορούν πλέον να εκδίδουν οι πολίτες βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Στο νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε από τη Βουλή υπάρχει διάταξη που αναφέρει ότι θα είναι πλέον δυνατή η απόδειξη της ιδιότητας μονίμου κατοικίας ενός πολίτη με την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr).

Έτσι λοιπόν για μια ακόμη βεβαίωση ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στήνεται σε ουρές όπως συνέβαινε παλαιότερα ή να κλείνει ραντεβού με τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως συμβαίνει από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Από την άνεση του σπιτιού του θα μπορεί μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή να υποβάλει τη σχετική αίτηση στην Ψηφιακή Πύλη με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Τα στοιχεία που αφορούν τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας αντλούνται από τα φορολογικά και λοιπά στοιχεία του διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι παραμένει σε ισχύ και η δυνατότητα βεβαίωσης της ιδιότητας μονίμου κατοικίας από τον οικείο δήμαρχο εάν δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική έκδοσή της.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως ισχύει μέχρι και σήμερα, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (το Ε1 δηλαδή) ή αντίγραφο εκκαθαριστικού από τον αρμόδια ΔΥΟ. Εάν δεν μπορεί να αποδειχθεί η μόνιμη κατοικία από τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά τότε δύναται να προσκομιστεί κάθε άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο όπως είναι για παράδειγμα ο λογαριασμός σταθερής τηλεφωνίας, ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης, ύδρευσης ή φυσικού αερίου.

8eCUgvCwsa

Με σύγχρονο εξοπλισμό ενισχύονται οι υποδομές του νοσοκομείου Κορίνθου

Previous article

Συνάντηση της Μαριλένας Σούκουλη με τον Μάκη Βορίδη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.