ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη λειτουργία -Αυστηρά όρια ατόμων, μάσκες και αποστάσεις [βίντεο]

0

Με τελείως διαφορετικό τρόπο άνοιξαν τις πύλες τους οι εκκλησίες για τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ σε όλη τη χώρα, οι ναοί ξεκίνησαν από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων να δέχονται τους πιστούς με το «σταγονόμετρο».

Λόγω των ειδικών κανονισμών που ισχύουν για τις εκκλησίες, οι υπεύθυνοι των ναών δέχονταν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά εκτός των ναών για να μπορέσουν να προσκυνήσουν, ακούγοντας ταυτόχρονα από τα μεγάφωνα τη θεία λειτουργία.

Τόσο οι πιστοί, όσο και οι ιερείς φορούν μάσκες, ενώ σε πολλές εκκλησίες πραγματοποιούνται δυο, τρεις ή και περισσότερες λειτουργίες για να καταφέρουν να τις παρακολουθήσουν οι άνθρωποι που θα σπεύσουν.

Οι πιστοί, όπως φάνηκε, κρατούσαν τις αποστάσεις, ενώ συχνές ήταν και οι παραινέσεις των υπευθύνων του ναού, που καλούσαν τον κόσμο να μη συνωστίζεται. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ με τα μέτρα του lockdown, ορίζει για τις εκκλησίες ότι εντός των ναών θα μπορούν να βρίσκεται ένας πιστός για κάθε 15 τ.μ.. Το ανώτατο όριο παρουσίας είναι οι 25 πιστοί, με εξαίρεση τους μητροπολιτικούς θα μπορούν να παραβρίσκονται έως 50 άτομα

Brexit: Τι προβλέπει η ιστορική συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας

Previous article

Κοροναϊός : Το νέο στέλεχος στη Βρετανία ίσως ξεπήδησε από νοσοκομείο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.