ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΙΣΤΟΡΙΑ

Η φιλία του Pierre Cardin με τον Ωνάση -Οταν έκανε τις αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής φιγουρίνια [εικόνες]

0

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν άφηνε τίποτα στην τύχη και όταν θέλησε να αλλάξει την εικόνα του προσωπικού της Ολυμπιακης εμπιστεύθηκε τον Pierre Cardin για τις νέες στολές.

Ο Γάλλος θρύλος της παγκόσμιας μόδας, Pierre Cardin, που έφυγε χθες από τη ζωή είχε στενές σχέσεις με την Ελλάδα που ξεκινούσαν από τη δεκαετία του ’60 και έφταναν μέχρι πρόσφατα.

Εφτιαξε στολές για αεροπορική της Γαλλίας και τον κάλεσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και στην Ελλάδα

Μετά τον διάσημο Jean Dessès και την Coco Chanel που πήρε τη σκυτάλη στην Ολυμπιακή, το 1969, ο Αριστοτέλης Ωνάσης επέλεξε τον Pierre Cardin για να ντύσει τις αεροσυνοδούς του και εκείνος έκανε το θαύμα του. Ο πρωτοπόρος, φουτουριστής μόδιστρος, έβαλε στις κυρίες κάπα σε γραμμή Α, μίνι φούστα και καπέλο μπονέ, σε φωτεινές γαλάζιες πινελιές, ό,τι πιο κομψό έχουν φορέσει ποτέ, κυρίες στους αιθερες.

Η στολή που σχεδίασε ο Pierre Cardin για την Ολυμπιακή

Ξεχωριστη πινελιά στις στολές, μια τεράστια καρφίτσα στο πέτο, με τους κύκλους της Ολυμπιακής.

Αεροσυνοδός με στολή του Pierre Cardin

Ο Pierre Cardin μετετρεψε τις αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής σε φιγουρίνια

Η στολή με την χαρακτηριστικη καρφίτσα

Οταν ο Pierre Cardin πήγε για φαγητό με τον Μίμη Πλέσσα
Τον Μάιο του 2011 ο Pierre Cardin είχε επισκεφθεί την χώρα μας για μία διάλεξη στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, προσκεκλημένος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Απλός και φιλικός συνομίλησε με τους προσκεκλημένους και αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο της Αθήνας.

Ανάμεσα στην παρέα που συντρόφευε τον θρύλο της παγκόσμιας μόδας, ήταν και ο Μίμης Πλέσσας με την σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα. Χθες, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Pierre Cardin, η Λουκίλα Καρρέρ θέλησε να αποχαιρετήσει τον Pierre Cardin, με μία κοινή τους φωτογραφία, από την επιισκεψή του στην Ελλάδα. Η κυρία Καρρέρ ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία τους και έγραψε «Έφυγε ο σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin. Γεννήθηκε στην Ιταλία το 1922 και μετακόμισε στο Παρίσι το 1945 όπου σπούδασε Αρχιτεκτονική και ασχολήθηκε με την Haute Couture το 1953. Στη φωτό σε μια συνάντηση μας – δεξιά μου ο Μίμης Πλέσσας και αριστερά μου ο Pierre Cardin».

8eCUgvCwsa

Δημοπρασία γλυπτών : Τα πιο ακριβοπληρωμένα παγκοσμίως με αξία πολλών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων

Previous article

Για δεύτερη σερί μέρα χωρίς κρούσμα η Κορινθία – 390 συνολικά στην χώρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.