ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Τουρκία: Εγχώριες μπαταρίες για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

0

Οι πρώτες μπαταρίες τουρκικού αυτοκινήτου θα παράγονται στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε με υπερηφάνεια τελευταία, ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας TOGG.

Ως μέρος του μνημονίου συμφωνίας με τον παγκόσμιο γίγαντα μπαταριών Farasis, πρόκειται να δημιουργηθεί κοινοπραξία στην Τουρκία, τόνισε ο Gürcan Karakaş κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Καινοτομίας στη γειτονική χώρα, που πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά από τη Συνέλευση των Τούρκων Εξαγωγών. Η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί επίσης σε δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας, τόνισε με νόημα ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο εργοστάσιο παραγωγής της TOGG, είπε ότι αυτό θα εγκατασταθεί σε μια έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα έχει παραγωγική ικανότητα 175.000 μονάδες ετησίως.

Στην πρώτη φάση, η TOGG θα παράγει αυτοκίνητα κατηγορίας C-SUV, ακολουθούμενα μετέπειτα από sedan C-segment, hatchbacks C-segment, SUV B-segment και C-segment οχήματα πολλαπλών χρήσεων.

Θυμίζουμε πως η TOGG ιδρύθηκε το 2018 υπό την ηγεσία της Ένωσης Επιμελητηρίων και Ανταλλαγών Εμπορευμάτων της Τουρκίας (TOBB), από εταιρείες του Ομίλου Anadolu, BMC, Root Group, Turkcell αλλά και του Ομίλου Zorlu μέσω βέβαια συνεργασίας.

Όλα δείχνουν πως οι Τούρκοι όχι μόνο έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά πολύ περισσότερο κόπτονται να ακολουθήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά, με τη δημιουργία νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο μάλιστα θα υιοθετεί μπαταρίες οι οποίες θα έχουν κατασκευαστεί εντός χώρας. Εάν θα το πετύχουν, εδώ είμαστε να το κρίνουμε.

admin

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση – παραμένει υφυπουργός ο Δήμας, σε νέο πόστο ο Ταγαράς

Previous article

Ροζολής – ΣΕΚΠΥ: Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε «εθνικό πλοίο»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *