ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΙΝΑΛ: Προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών λόγω έλλειψης προσωπικού στα ΚΕΠ Κορινθίας.

0

Ύστερα από παράπονα πολιτών που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στο κλειστό ΚΕΠ της Στυμφαλίας και στο υποστελεχωμένο ΚΕΠ της Νεμέας, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς και Ε. Λιακούλη κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Α.Π.: 2921/23-12-2020

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2020

Προς : Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα: Προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών λόγω έλλειψης προσωπικού στα ΚΕΠ Κορινθίας

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ της Κορινθίας, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Ειδικότερα, το ΚΕΠ Στυμφαλίας που βρίσκεται στους Καλιάνους δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα εν μέσω της πανδημίας, επειδή οι δύο εργαζόμενες του ΚΕΠ απουσιάζουν με άδεια ειδικού σκοπού, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί. Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ΚΕΠ, που εξυπηρετεί μια ορεινή περιοχή χιλίων ατόμων απομακρυσμένης από δημόσιες υπηρεσίες, παρέμεινε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατά το πρώτο απαγορευτικό, ενώ τα πλησιέστερα ΚΕΠ στα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες βρίσκονται σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων.

Επιπλέον, στο ΚΕΠ Νεμέας υπάρχει κενή θέση υπαλλήλου για περισσότερο από δύο χρόνια με αποτέλεσμα το εν λόγω ΚΕΠ να λειτουργεί μόνο τις πρωινές ώρες, με ένα μόνο άτομο, τη στιγμή που εξυπηρετεί μια περιοχή με περισσότερους από 10.000 κατοίκους και τις ημέρες που η υπάλληλος απουσιάζει το ΚΕΠ να παραμένει κλειστό.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα ΚΕΠ, ειδικά στις απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο και ενόψει του εμβολιασμού για τον COVID-19 θα χρησιμοποιηθούν και για τον προγραμματισμό των ραντεβού, σε μία περίοδο μάλιστα όπου υπάρχει και απαγόρευση μετακινήσεων (lockdown).

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1 Προτίθεστε να καλύψετε τις κενές θέσεις προσωπικού στα ΚΕΠ Στυμφαλίας και Νεμέας ώστε να επανέλθει η ομαλή λειτουργία τους; Με ποιο τρόπο και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

2. Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να ενισχύσετε το προσωπικό των ΚΕΠ ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας που θα προκύψει λόγω των εμβολιασμών κατά του COVID-19 και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ανδρέας Πουλάς

Ευαγγελία Λιακούλη

8eCUgvCwsa

ΗΠΑ: Άμεση καθαίρεση Τραμπ ζητείται από τον Πενς – «Ενεργοποίησε την 25η τροπολογία»

Previous article

Τουρκία-Αλβανία: Συμφωνία για στρατηγική συνεργασία υπέγραψαν Ερντογάν και Ράμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.