ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

ΗΠΑ: Άμεση καθαίρεση Τραμπ ζητείται από τον Πενς – «Ενεργοποίησε την 25η τροπολογία»

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά τη βίαιη εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδίσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς γίνεται αποδέκτης αιτημάτων για άμεση καθαίρεση του απερχόμενου προέδρου, στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για τα δραματικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα ζητείται η άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ, με την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κολούμπια, Karl Racine κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για την απομάκρυνση του Προέδρου Τραμπ από το αξίωμα.

«Είτε σας αρέσει ο Αντιπρόεδρος Πενς είτε όχι, το γεγονός είναι ότι είναι πιο κατάλληλος για το αξίωμα … χρειαζόμαστε αρχηγό που θα εκπληρώσει τις συνταγματικές του ευθύνες», δήλωσε στο CNNi απόψε.

«Θα ήθελα να καλέσω τον αντιπρόεδρο, παρακαλώ προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Εκτελέστε το συνταγματικό σας καθήκον. Προστατέψτε την Αμερική, υπερασπιστείτε τη Δημοκρατία και κάντε επίκληση στην 25η τροπολογία».

Αυτό απαιτεί από τον αντιπρόεδρο Πενς να συγκεντρώσει την πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου ή την πλειοψηφία του Κογκρέσου για να απομακρύνει αμέσως τον Πρόεδρο Τραμπ, «επειδή είναι σαφές ότι δεν είναι κατάλληλος για αξίωμα».

Το ίδιο αίτημα έχουν υποβάλλει πολιτικοί και επιχειρηματίες κάνοντας επίκληση στην 25η τροπολογία, η οποία προβλέπει την απομάκρυνση του προέδρου των ΗΠΑ στη βάση σοβαρής ψυχολογικής διαταραχής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση υπήρξε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση από τον επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και ως ένα περαιτέρω πλήγμα για τον Τραμπ, δεδομένου ότι είναι και ο ίδιος επιχειρηματίας και ήταν η επιτυχία του ως επιχειρηματίας που είχε προβάλει εξ αρχής, στην έναρξη της πολιτικής διαδρομής του.

Στο ίδιο κλίμα και Δημοκρατικοί βουλευτές που ζητούν την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Ντόναλντ Τραμπ για τα δραματικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, ενώ κάποιοι από αυτούς χαρακτηρίζουν εκείνους που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο «εσωτερικούς τρομοκράτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Καπιτώλιο εντοπίστηκαν εκτός από όπλα και ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

8eCUgvCwsa

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Previous article

ΚΙΝΑΛ: Προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών λόγω έλλειψης προσωπικού στα ΚΕΠ Κορινθίας.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.