ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξεκινούν Γυμνάσια και Λύκεια με τηλεκπαίδευση, την Δευτέρα ανοίγουν και δημοτικά νηπιαγωγεία

0

Ύστερα από δύο μήνες, τα σχολεία ανοίγουν πάλι, με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία να κάνουν «πρεμιέρα» την προσεχή Δευτέρα. Η έναρξη των μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ειλημμένη και την Δευτέρα οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους, κάτω από αυστηρά βέβαια μέτρα.

Αναλυτικά, από την Δευτέρα ανοίγουν τα Δημοτικά σχολεία, τα Νηπιαγωγεία, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Δεδομένο είναι πως ανοίγουν όλα τα δημοτικά της χώρας, ενώ σήμερα θα απαντηθεί και το αν θα λειτουργήσουν και αυτά που βρίσκονται σε περιοχές που τελούν υπό καθεστώς αυστηρού lockdown. Δεδομένη εξαίρεση πρέπει να θεωρείται η Σητεία, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως λόγω των κρουσμάτων δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά στην περιοχή.

Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι οι εξής:

– η Δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα),
– οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης,
– το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου,
– η Νέδα, το Αγιοχώρι και το Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης,
– η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης,
– ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας,
– η κοινότητα Σπερχειάδας και ο Δήμος Μακρακώμης της ΠΕ Φθιώτιδας,
– η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και
– η Κάλυμνος.

Οπως έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Παιδείας, το άνοιγμα στα σχολεία θα γίνει διαφορετικά απ’ ότι τις προηγούμενες φορές. Η προσέλευση θα γίνεται σε δόσεις, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετική ώρα άφιξης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως δημιουργηθεί αφού τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Οπως σημειώνει το υπουργείο, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Εκτός των Δημοτικών και των νηπιαγωγείων, την Δευτέρα θα ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η απόφαση ελήφθη μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Και εδώ θα ισχύουν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι τα εξής:

– Χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
– Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
– Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
– Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ξεκινούν σήμερα γυμνάσια και λύκεια με τηλεκπαίδευση

Σήμερα ξεκινούν τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Προς το παρόν οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν αποφασίσει αν θα δώσουν «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία, κάτι που θα κάνουν την επόμενη εβδομάδα, παρατηρώντας και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μετά την περίοδο των γιορτών. Προς το παρόν τα μαθήματα αρχίζουν σήμερα με τηλεκπαίδευση.

Από σήμερα τα ραντεβού για εμβόλια στους εκπαιδευτικούς

Από σήμερα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί για τους εκπαιδευτικούς. Στον σύνδεσμο https://edu.testing.gov.gr/  μπορούν ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό και όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη προγραμματιστεί τα πρώτα ραντεβού για σήμερα.

Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 εξασφάλισαν για την εκπαιδευτική κοινότητα τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σύμπραξη των υπουργείων στοχεύει «στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον».

Όπως έγινε γνωστό, η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

ΔΕΔΑ: Απέρριψε η ΡΑΕ την αίτηση αναθεώρησης της απένταξης της Πελοποννήσου – Προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο

Previous article

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του δήμου Ξυλοκάστρου για σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *