ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: 8ο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος

0

Έναρξη του 8ου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναζήτησε τρόπους για την ανανέωση των δεσμών στην Κορεατική Χερσόνησο και υποστήριξε τη διεύρυνση των εξωτερικών σχέσεων, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, καθώς ο ίδιος προήδρευσε μίας σπάνιας συνεδρίασης του κυβερνώντος κόμματος, ενώ απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Το 8ο Συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών πραγματοποιήθηκε καθώς συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις που είχαν ως στόχο την απενεργοποίηση του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων.

Το συνέδριο έχει ως στόχο την αξιολόγηση της δουλειάς που έκανε το κόμμα από το τελευταίο συνέδριό του, το 2016, αλλά και τον καθορισμό των βασικών γραμμών ενός νέου κομματικού προγράμματος.

Κατά τη χθεσινή τρίτη ημέρα των εργασιών, ο Κιμ ανέδειξε το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού των σχέσεων με τη Νότια Κορέα, «όπως απαιτείται από την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και τις τρέχουσες αλλαγές» και συζήτησε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος «διακήρυξε τον γενικό προσανατολισμό και την πολιτική θέση του κόμματος μας για τη συνολική διεύρυνση και ανάπτυξη των εξωτερικών σχέσεων», μετέδωσε το KCNA.

8eCUgvCwsa

Μαρίνα Κιάτο

Previous article

Κόρινθος: Μετέφερε ηρωίνη στο πορτ μπαγκάζ του οχήματός του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ