ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

“Καλώς ήρθατε στο Brexit” – Όταν τα σάντουιτς δεν περνούν τα σύνορα

0

Πλάνα της ολλανδικής τηλεόρασης δείχνουν τελωνειακούς να κατάσχουν σάντουιτς και άλλα τρόφιμα από τους οδηγούς που εισέρχονται στην Ολλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολλανδοί αστυνομικοί απαθανατίστηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο να κατάσχουν ένα σάντουιτς με ζαμπόν που κρατούσε ένας Βρετανός οδηγός φορτηγού, ο οποίος ήθελε να περάσει τα σύνορα.

Σύμφωνα με τη dailymail, οι κανόνες εισαγωγής μετά τo Brexit έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά σχεδόν όλων των ζωικών προϊόντων.

«Καλώς ήρθατε στο Brexit, κύριε», λέει αστειευόμενος ένας από τους αξιωματικούς στο βίντεο, καθώς ο οδηγός παρακαλεί: «Μπορείτε να πάρετε το κρέας και να μου αφήσετε το ψωμί;».

Πλάνα από την ολλανδική τηλεόραση έδειξαν αξιωματούχους να κατάσχουν σάντουιτς και άλλα τρόφιμα από τους οδηγούς που εισέρχονται στην Ολλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βίντεο δείχνει αξιωματικούς να περνούν ανάμεσα από τα οχήματα και να κρατούν ψηλά τα τρόφιμα που βρίσκουν μέσα, λέγοντας ότι θα πρέπει να κατασχεθούν.

Όταν ο οδηγός, που έρχεται με πλοίο από τη Βρετανία, ρωτά τους αξιωματούχους αν θα μπορούσε να κρατήσει το ψωμί από το σάντουιτς που είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, ο υπάλληλος ακούγεται να απαντάει: «Όχι, όλα θα κατασχεθούν. Καλώς ήρθατε στο Brexit, κύριε. Λυπάμαι.»

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, όταν η Βρετανία έφυγε επίσημα από την ΕΕ, οι κανόνες που διέπουν τα τρόφιμα που μπορούν να ληφθούν στην ΕΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ενισχυθεί.

Υπάρχει εξαίρεση για το γάλα σε σκόνη για βρέφη, τις παιδικές τροφές και τα ειδικά τρόφιμα ή τις ειδικές ζωοτροφές για ζώα συντροφιάς που απαιτούνται για ιατρικούς λόγους, εάν ζυγίζουν λιγότερο από 2 κιλά και εάν πληρούν άλλα κριτήρια.

Τα φυτά και τα φυτικά προϊόντα υπόκεινται επίσης σε αυστηρότερα μέτρα. Οι κανόνες προέρχονται από τον ενδημικό αφθώδη πυρετό του 2001 εντός της ΕΕ.

«Είναι γνωστό ότι επικίνδυνα παθογόνα που προκαλούν ζωικές ασθένειες, όπως ο αφθώδης πυρετός και η κλασική πανώλη των χοίρων μπορούν να κατοικούν στο κρέας, στο γάλα ή στα προϊόντα τους», αναφέρει η οδηγία της ΕΕ.

8eCUgvCwsa

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ: δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε Κρήνες, Ταρσινά και Ελληνοχώρι

Previous article

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Η οργάνωση του Αγώνα, οι προδοσίες και οι τούρκοι κατάσκοποι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.