ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: «Όταν συμβαδίζουν η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι»

0

Για τα συμπεράσματα του συνεδρίου EuandU που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα μίλησε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας:
«Η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία πρέπει να συμβαδίζουν. Όταν αυτό συμβαίνει όλοι βγαίνουν κερδισμένοι», ανέφερε ο κ. Δήμας σημειώνοντας πως στο συνέδριο EUandU είχε την ευκαιρία να αναδείξει “τον καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη του αύριο, η αποτελεσματικότερη σύνδεση της έρευνας, της επιστήμης με την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα“.

Το διαδικτυακό συνέδριο EUandU, για την επιστήμη και την καινοτομία διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα τη Δευτέρα, με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής Μαργαρίτη  Σχοινά. Συμμετείχαν ακόμη η Επίτροπος για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση Μαρίγια Γκαμπριέλ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας.

«Βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία στην Υγεία, στο Περιβάλλον, στην Παιδεία και στην καθημερινότητα του πολίτη και οι θεματικοί πυλώνες του θα αφορούν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τη Μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή, την Ιατρική και Βιοϊατρική Έρευνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενεργοποιείται ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός

Previous article

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαγνώστηκαν θετικοί μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.