ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ανοίγουν ένα κυλικείο και ένα μίνι μάρκετ εντός της Δομής

0

Τον διαγωνισμό για δύο άδειες που θα δοθούν σε ισάριθμους ενδιαφερόμενους προκειμένου να λειτουργήσουν δύο καταστήματα εντός της Ανοιχτής Δομής πρόκειται να τρέξει ο δήμος Κορινθίων το επόμενο διάστημα

Πρόκειται για ένα μίνι μάρκετ και ένα κυλικείο, τα οποία θα απευθύνονται στους περίπου 700 ανθρώπους που διαβιούν αυτή την στιγμή εντός της δομής και η σχετική προκήρυξη είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών που έκανε η δημοτική αρχή και ο Βασίλης Νανόπουλος. Στόχος είναι να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι έξοδοι των προσφύγων από το στρατόπεδο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ανάγκες της καθημερινότητας για ψώνια -από τρόφιμα μέχρι άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι η σχετική δυνατότητα να ανοίξουν κυλικεία και καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης έχει προέλθει με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 30.3.2020 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 75/30.03.2020). Ειδικότερα, προβλέπεται ότι με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του οικείου δήμου, η οποία εκδίδεται κατόπιν γνώμης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθορίζονται ο αριθμός των κυλικείων που επιτρέπεται να εγκατασταθούν ανά χώρο, η χωροθέτηση τους εντός αυτού, το ωράριο λειτουργίας, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Η εκμίσθωση των χώρων για τη λειτουργία κυλικείων και καταστημάτων γίνεται κατόπιν δημοπρασίας από τον οικείο δήμο, με το προϊόν της δημοπρασίας να αποτελεί έσοδο του δήμου. 

1878: “Οι Τούρκοι καίνε το Φάληρο”… Πανικός αλά Ελληνικά, απίστευτο ρεζιλίκι

Previous article

Τηλεδιάσκεψη Δήμα για τις μελέτες του αρδευτικού δικτύου στο Φράγμα Ασωπού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *