ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Λίμνη Στυμφαλία

0

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας ενημέρωση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί στη λίμνη Στυμφαλία από τη «χριστουγεννιάτικη» πυρκαγιάκαι γιατον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διασφαλιστεί η προστασία ενός τόσο σημαντικού βιότοπου. Κάνοντας αναφορά φυσικά και στο Σχέδιο Διαχείρισης του Καλαμιώνα, η συγγραφή του οποίου είχε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τονίζεται ότι το θέμα της πυρκαγιάς στη λίμνη Στυμφαλία είχαν αναδείξει με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή στις 28.12.2020 οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γ. Αρβανιτίδης Ε. Λιακούλη, Γ. Καμίνης και Α. Πουλάς. Στόχος μας δεν είναι απλά να αναδείξουμε κενά και παραλήψεις στην κυβερνητική πολιτική,αλλά να προτείνουμε λύσειςγια την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία της περιοχής, εξετάζοντας και κάθε δυνατή πηγήχρηματοδότησης.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης

Νίκος Ανδρουλάκης S&D

Στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2020 ξέσπασε πυρκαγιά στη λίμνη Στυμφαλία σε έκταση με καλαμιές, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη λίμνη ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 και την περίοδο 2013 – 2017 είχε χρηματοδοτηθεί κατά 50% μέσω του LIFE πρόγραμμα για την αποκατάσταση της λίμνης και την δημιουργία μιας μονάδας διαχείρισης που θα καθιερώσει ένα σύστημα για την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον. Είχε χρηματοδοτηθεί μάλιστα η συγγραφή ενός «Οδηγού Διαχείρισης του καλαμιώνα στη λίμνη Στυμφαλία».

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Έχει στοιχεία για την εκτέλεση του ως άνω έργου;
  • Πως μπορεί να διασφαλίσει την αποτελεσματική προστασία
    σημαντικών βιοτόπων όπως είναι ο συγκεκριμένος;
  • Τι άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης υπάρχουν για την αποκατάσταση
    της ζημιάς που έχει προκληθεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές;
8eCUgvCwsa

Οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη Λιβύη

Previous article

Νέο ηχηρό μήνυμα Μπάιντεν σε Ερντογάν: Η άσκηση «Defender 21» περνά από την Αλεξανδρούπολη και ακυρώνει την Τουρκία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.