ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Το Facebook θα μειώσει δραστικά το πολιτικό περιεχόμενό του

0

Το Facebook σκοπεύει να σταματήσει να προτείνει στους χρήστες να συμμετέχουν σε πολιτικά groups, καθώς προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των πολιτικών posts στο χρονολόγιο των χρηστών του. Μετά από εβδομάδες καταπίεσης τέτοιου περιεχομένου γύρω από τις αμερικανικές εκλογές, αποφάσισε να κάνει μόνιμη αυτήν την τακτική σε όλο τον κόσμο. Την απόφαση την ανακοίνωσε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg στην τηλεσυνδιάσκεψη με τους επενδυτές της εταιρίας.

Μία από τις κυρίαρχες απόψεις που ακούμε από την κοινότητά μας τώρα, είναι πως οι άνθρωποι δε θέλουν την πολιτική και τις διαφωνίες να επικρατήσουν στην εμπειρία των υπηρεσιών μας.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως η εταιρία ακόμα βελτιστοποιεί τη νέα πολιτική της και τον τρόπο που θα λειτουργήσει στο εξωτερικό.

Εδώ και μήνες το Facebook κατηγορείται για τη διάδοση της παραπληροφόρησης. Ο Zuckerberg τόνισε πως θέλει να “σιγουρευτεί πως οι κοινότητες με τις οποίες συνδέονται οι άνθρωποι, είναι υγιείς και θετικές”.

Υπάρχουν και πολλά group για τα οποία δε θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συμμετέχουν, ακόμα κι αν δεν παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Τώρα, σχεδιάζουμε να κρατήσουμε τα πολιτικά groups και τις ομάδες αστικών δικαιωμάτων εκτός των προτάσεών μας για πολύ καιρό. Αυτό αποτελεί μία συνέχεια του έργου μας το οποίο εκτελούμε εδώ και καιρό, για να ρίξουμε τους τόνους και να αποτρέψουμε διχαστικές συζητήσεις και κοινότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020, το Facebook κατέργησε πάνω από 1 εκατομμύριο groups.

8eCUgvCwsa

Ραγκίπ Ντουράν: «Μετά τον Ερντογάν θα επικρατήσει χάος»

Previous article

Τετράχρονη ανακάλυψε αποτύπωμα δεινόσαυρου 220 εκατομμυρίων ετών σε εξαιρετική κατάσταση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.