ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Κατά 14 δισ. πλουσιότεροι έγιναν οι δύο ιδρυτές της Goolge μετά τα κέρδη ρεκόρ της εταιρείας

0

Οι συνιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin έγιναν κατά 14 δισ. δολάρια πλουσιότεροι την Τρίτη, αφότου η μητρική εταιρεία της μηχανής αναζήτησης, Alphabet, ανακοίνωσε εκρηκτική αύξηση της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Οι μετοχές της Alphabet σημείωσαν άλμα άνω του 9% στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αντλώντας ώθηση από τα έσοδα 56 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η εταιρεία για το τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης – σημειώνοντας αύξηση 23% σε ετήσια και ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με την real time κατάταξη του Forbes για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, η περιουσία του Page ενισχύθηκε κατά 7,1 δισ. δολάρια και άγγιξε τα 91,2 δισ. δολάρια το απόγευμα της Τετάρτης, χαρίζοντάς του τον τίτλο του έβδομου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη. Θέση που κράτησε ωστόσο για λίγο, αφού την Πέμπτη υποχώρησε στην 8η θέση της κατάταξης με περιουσία 89 δισ. δολαρίων, σύμφωνα πάντα με την real time κατάταξη του Forbes.

Αντίστοιχα, η περιουσία του Brin αυξήθηκε κατά 6,8 δισ. δολάρια και έφτασε στα 88,4 δισ. δολάρια την Τετάρτη το απόγευμα, με αποτέλεσμα ο πρώην πρόεδρος της Alphabet να ξεπεράσει τον Warren Buffett και να γίνει ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Όμως, και η περιουσία του Brin υποχώρησε λίγο στη συνέχεια, με αποτέλεσμα την Πέμπτη να βρίσκεται στη 10η θέση με 86,4 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι τη μερίδα του λέοντος στην ανάπτυξη της Google συνεισέφεραν οι διαφημιστικές της δραστηριότητες, οι οποίες απέφεραν 46,2 δισ. δολάρια έσοδα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, ποσό αυξημένο κατά 22% σε ετήσια βάση. Άλμα που αντιστάθμισε την ελαφρά υποχώρηση που κατέγραψαν τα διαφημιστικά έσοδα κατά τη διάρκεια του 2020, εν λόγω της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών των πελατών της ελέω της πανδημίας.

Παρά την τεράστια αύξηση εσόδων, πάντως, η δραστηριότητα του τομέα cloud της Google εμφάνισε καθαρές ζημίες 5,6 δισ. δολαρίων, λόγω των επανεπενδύσεων της εταιρείας με στόχο τη διεύρυνση του μεριδίου της έναντι της AWS της Amazon και της Microsoft Azure.

Ο Page και ο Brin, που συνίδρυσαν την Google το 1998 όταν ήταν έκαναν το διδακτορικό τους στο Stanford, αποχώρησαν από τις εκτελεστικές θέσεις τους στην εταιρεία το 2019. Παραμένουν όμως μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ελέγχουν δικαιώματα ψήφου της εταιρείας.

8eCUgvCwsa

Θέατρο της Αρχαίας Κορίνθου

Previous article

Επιτραπέζια παιχνίδια και video games με θέμα την Επανάσταση του 1821

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.