ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εντάσσεται στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

0

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για Θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Άγγελο Χρονά, την συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Κάτια Γκιολή και τον Διοικητικό Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Αναστάσιο Μυρίλλα για την ένταξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων διατύπωσε τη βούληση να ενταχθεί στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο, με ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην ειδική και πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα του Ιδρύματος.
Το πρόγραμμα δράσης υλοποιείται και στους έξι Δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε Δήμου. Στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021.

8eCUgvCwsa

Δημιουργία Πολιτιστικού Μητρώου στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Previous article

Πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς» υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ, 5η Συνάντηση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.