ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Lockdown: Τι ισχύει τελικά με το SMS στον κωδικό 6 -Η διευκρίνιση Χαρδαλιά για τη σωματική άσκηση

0

Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για σκοπούς άσκησης δεν απαγορεύονται, όπως διευκρίνισε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στην Αττική από το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως σε ό,τι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του SMS με κωδικό 6 που αφορά στην ατομική άσκηση, αξιολογήθηκε και αποφασίστηκε να μην απαγορεύονται.

«Πρώτον, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του και, δεύτερον, διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι συστήνεται οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν όσο πιο κοντά γίνεται στον τόπο κατοικίας.

«Είναι σημαντικό μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς που τίθενται στην καθημερινότητα όλων μας, να υπάρχει η δυνατότητα της αναψυχής, τηρώντας όμως πάντα αυστηρά τους κανόνες αποστάσεων και ατομικής προστασίας. Συστήνουμε λοιπόν οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά τονίζουμε ότι ΔΕΝ απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για Covid-19 στην Αρχαία Κόρινθο την Δευτέρα 15/2/21

Previous article

Παραδόθηκαν και τα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *