ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κέρκυρα : 40χρονη νοσηλεύτρια παρέλυσε στα κάτω άκρα

0

Πρόκειται για μία 40χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών, που εργάζεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας στην πνευμονολογική κλινική. Η νοσηλεύτρια με 17 έτη εμπειρία παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η νοσηλεύτρια του ΕΣΥ μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κόπωση και παράλυση στα κάτω άκρα.

Η 40χρονη υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται περεταίρω από τους γιατρούς προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί.
Παράλληλα λαμβάνει ειδική θεραπεία.
Όταν έκανε την Α’ δόση του εμβολίου αισθάνθηκε ένα ελαφρύ πονοκέφαλο, αδυναμία και χαμηλό πυρετό αλλά η κατάσταση εξελίχθηκε καλά τελικά σε εκείνη τη φάση
H β’ δόση της δημιούργησε προβλήματα. Ξεκίνησαν γρήγορα μυαλγίες, ζαλάδες και ένας υψηλός πυρετός (40). Στη συνέχεια ήρθε η παραλυσία στα κάτω άκρα. Τώρα νοσηλεύεται μέσα στο νοσοκομείο. Το σύνδρομο Guillain-Barre που μου το επιβεβαίωσαν και από το νοσοκομείο είναι μια από τις παρενέργειες του εμβολίου.
Και η ίδια αυτό μου είπε ότι αντιμετωπίζει τώρα. Αν είναι παρενέργεια του εμβολίου η συνάδελφος μας πρέπει να αποκατασταθεί οικονομικά. Πρόκειται για μια γυναίκα που τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια των εμβολίων. Της μίλησα χθες απόγευμα. Μου είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένη και στεναχωρημένη με την εξέλιξη και πως φοβάται τα χειρότερα”.

Σημειώνεται πως ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν η παράλυση της στα κάτω άκρα συνδέεται με το εμβόλιο, αν και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε πως η νοσηλεύτρια δεν ταλαιπωρούνταν από κάποιο πρόβλημα υγείας στο παρελθόν. Από τη μεριά του ο Θ. Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμολογίας, ανέφερε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ότι η παράλυση της νοσηλεύτριας δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

8eCUgvCwsa

Στο κυνήγι του κλεμμένου Πικάσο: Νέα στοιχεία για την αρπαγή από την Εθνική Πινακοθήκη

Previous article

Καιρός – «Μήδεια» : Έρχεται ένας από τους ισχυρότερους χιονιάδες της τελευταίας 15ετίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.