ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σε αυστηρό lockdown Αχαΐα και Εύβοια

0

Σε αυστηρό lockdown μπαίνει από αύριο η Αχαΐα και η Εύβοια σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται από αύριο 13 Φεβρουαρίου οι περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας –πλην της Σκύρου-, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.


Σύμφωνα με όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου: «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει επιβάρυνση τις τελευταίες ημέρες με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε κυλιόμενο μέσο όρο 1.147 ανά ημέρα. Ενώ, ο μέσος όρος αυξήθηκε νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε από 8,5 σε 11. Την ίδια στιγμή παρουσιάστηκε αύξηση και στα ημερήσια τεστ, σε περίπου 45.000 την ημέρα. Ο μέσος όρος θετικότητας είναι στο 2,8, ενώ την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε 27% αύξηση κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή τα ενεργά κρούσματα στη χώρα αγγίζουν τις 10.000, αλλά είναι γνωστό πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οσον αφορά στις νοσηλείες, αυτές είναι πλέον πάνω από 1.900. Ο μέσος όρος ανέρχεται σε 200 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα. Αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνώσεων κατά 67%. Σήμερα, το 51% των κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει καλυφθεί, ενώ στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 83%.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για βίντεο με αστυνομικό να χτυπά διαδηλωτή

Previous article

Μανούσος Μανουσάκης: «Με παρενόχλησαν δύο κοπέλες»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *