ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δείτε live την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη σήμερα στις 21:15, από το livestream της NASA

0

Το Perseverance rover της NASA θα επιχειρήσει να προσεδαφιστεί στον Άρη και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς μόλις το 40% των αποστολών καταφέρνουν να φτάσουν με ασφάλεια στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Επτά μήνες μετά την εκτόξευσή του, το Perseverance θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη για τα επονομαζόμενα “7 λεπτά του τρόμου” μέχρι να προσεδαφιστεί. Η θερμική ασπίδα του σκάφους θα αναπτύξει θερμοκρασίες έως και 1.300 βαθμών Κελσίου από την τριβή, η οποία θα το επιβραδύνει από την ταχύτητα των 9.000km/h σε 1.500km/h. Έπειτα θα ανοίξει το υπερηχητικό αερόστατο το οποίο θα επιβραδύνει ακόμα περισσότερο το σκάφος στα 320km/h. Η θερμική ασπίδα θα πέσει και το Sky Crane θα χρησιμοποιήσει τους εκτοξευτήρες του για να οδηγήσει το rover στο σημείο προσεδάφισης, όπου θα το χαμηλώσει με συρματόσχοινα στο έδαφος πριν να απομακρυνθεί από το σημείο.

Μπορείτε να δείτε live την αγωνιώδη προσεδάφιση σήμερα Πέμπτη, στις 21:15, από το επίσημο livestream της NASA που θα βρείτε παρακάτω.

8eCUgvCwsa

Β.Νανόπουλος: Ολοκληρώθηκε ο κλάδος των Εξαμιλίων, σύντομα οι αγρότες μας θα αξιοποιούν τα νερά του Βιολογικού καθαρισμού

Previous article

Δεν πέρασε η μελέτη για το Ξενία – Καταψηφίστηκε με 18 ψήφους κατά και 8 υπέρ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.