ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος -Μας εξαπάτησε

0

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί.

Με έντονους τόνους και χαρακτηρισμούς μίλησε η Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τυπου για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ τόνισε ότι θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις. Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα. Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις» ανέφερε η υπουργός η οποία κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.

Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν για την προσωπική του ζωή. «Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο».

Όπως σημείωσε επίσης η κ. Μενδώνη ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ», ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.

Το επίμονο αίτημα παραίτησης
Οσον αφορά το αίτημα Τσίπρα να παρατηθεί η Λίνα Μενδώνη, η ίδια απάντησε: «Δεν συγκαλύψαμε τίποτα, δεν πέρασε χρόνος διότι η καταγγελία με όνομα και επώνυμο, θύτη και θύματος προέκυψε χθες τα ξημερώματα. Αλλά για το συνεχές αίτημα παραίτησής από τον πρώην Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχω απλώς να σχολιάσω ότι ο κύριος Τσίπρας και συνεργάτες του συστηματικά ζητάνε δυο τρεις παραιτήσεις υπουργών την εβδομάδα».

Δεν διαθέτει το Υπουργείο τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος
Αναφερόμενη στην κατηγορία συγκάλυψης τόνισε: «Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή» τόνισε η ίδια.

«Τον πιέσαμε. Μας εξαπάτησε«
«Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Εδώ αισθάνομαι ότι μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη. Προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ηταν η σταθερή στάση του ότι δεν έχει σχέση με τις φήμες, ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Αυτό ας το δούμε ως μια προσωπική μαρτυρία. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».

Μητσοτάκης: Να αποδοθεί Δικαιοσύνη
Στο ελληνικό #metoo αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με την ΠτΔ.

«Τα φαινόμενα εξουσιαστικής βίας μας συγκλόνισαν όλους», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Στον δημόσιο διάλογο, που ευτυχώς άνοιξε, πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τα θύματα να μιλήσουν και όπως είπε ο καλύτερος τρόπος είναι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη. «Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή», κατέληξε.

Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου ανοίγουν χώροι εκδηλώσεων – πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης

Previous article

Η Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου ζητά να απαγορευτεί στις λαϊκές αγορές να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό με διαρκή – βιομηχανικά προϊόντα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.