ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

“Τα πολιτικά παιχνίδια Σταυρέλη-Πνευματικού εμπόδιο στην ανάπτυξη της Αρχαίας Κορίνθου”

0

Στις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας -και ειδικότερα στον Νίκο Σταυρέλη και τον Αλέξανδρο Πνευματικό- απέδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων την ευθύνη για την απόρριψη της μελέτης ανακαίνισης του Ξενία στην Αρχαία Κόρινθο. Ο Βασίλης Νανόπουλος έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο τέθηκαν οι δύο παρατάξεις απέναντι σε μία μελέτη για την οποία ο δήμος δεν θα πλήρωνε ούτε ένα ευρώ, αφού ήταν ενταγμένη σε πρόγραμμα (Αντώνης Τρίτσης).

«Γιατί πράγμα πανηγυρίζουν; Πανηγυρίζουν επειδή καταψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου να αναπλαστεί η Αρχαία Κόρινθος με επιδοτούμενο πρόγραμμα και αν αναπτυχθεί η περιοχή δίπλα από το Ξενία. Με πρόσχημα ότι είναι μεγάλο το ποσό της μελέτης κάνουν μικροπολιτική. Αυτή οδήγησε συνειδητά τον κ. Πνευματικό και από λάθος τον κ. Σταυρέλη να καταψηφίσουν την μελέτη που είχε κόστος υπολογισμένο σωστά, από τις υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου και τους πίνακες που προβλέπονται για ανάλογες περιπτώσεις. Δεν υπήρχε πλασματικά υψηλό κόστος, δεν υπήρχε κόστος για τον δήμο, άρα δεν υπήρχε λόγος να καταψηφιστεί η πρότασή μου», είπε ο Βασίλης Νανόπουλος και συμπλήρωσε ότι στην Οικονομική Επιτροπή ο Νίκος Σταυρέλης είχε ψηφίσει την μελέτη.               

Ο δήμαρχος Κορινθίων στην συνέχεια ανέφερε πως γίνεται μία μάχη στην Αρχαία Κόρινθο και πως ο ίδιος και η δημοτική αρχή θέλουν να αναπτύξουν ευρύτερα την Αρχαία Κόρινθο. «Όσοι, όμως, αντιδρούν επειδή δεν θέλουν να πετύχει η δημοτική αρχή, δεν κάνουν κακό σε μάς. Κάνουν κακό στην Αρχαία Κόρινθο».

Ο δήμαρχος Κορινθίων άφησε παράλληλα σαφείς αιχμές για τον τέως δήμαρχος Αλέξανδρο Πνευματικό, τον οποίο κατηγόρησε ότι με την στάση του και τις προσφυγές που κάνει θα οδηγήσει στην απένταξη της κατασκευής του νέου δημοτικού σχολείου:
Ο κ. Πνευματικός έκανε προσφυγή γιατί εμείς επαναπροκηρύξαμε τον διαγωνισμό σε συνεργασία με την περιφέρεια και την διαχειριστική αρχή. Η προσφυγή θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο μήνες τον διαγωνισμό με κίνδυνο να απενταχθεί το έργο. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στην πλατεία ενθαρρύνοντας κινήσεις που θα μας καθυστερούσαν. Και ποιος ωφελείται από αυτό; Συγκεκριμένος εργολάβος…“, τόνισε ο δήμαρχος.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου ζητά να απαγορευτεί στις λαϊκές αγορές να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό με διαρκή – βιομηχανικά προϊόντα

Previous article

Κορινθία: Τον έψαχνε η Σουηδία έξι χρόνια!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.