ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου για υφαρπαγή των ιαματικών πηγών

0

Ο Νίκος Σταυρέλης, κατά την χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έκανε αναφορά στην Ιαματική Πηγή της Ωραίας Ελένης, σημειώνοντας ότι παρά τις υποσχέσεις που πήρε ο δήμαρχος από τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού, περί παραχώρησης της Πηγής στον δήμο, το υπουργείο προσανατολίζεται στην σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας, στην οποία θα ανήκουν όλες οι Ιαματικές Πηγές της Ελλάδας.

Στο θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του και η Οργάνωση Μελών Σύριζα Λουτρακίου, η οποία αναφέρεται γενικά στο νομοσχέδιο και κάνει λόγο για υφαρπαγή του ιαματικού πλούτου της χώρας και ειδικότερα του δήμου Λουτρακίου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και αφορά τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος ΙΠΕ» υφαρπάζει τον ιαματικό πλούτο του Δήμου μας, στερώντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν πολύτιμο αναπτυξιακό πόρο.

Αυτή η κατάφωρα αντιδημοκρατική κίνηση, εκτός του ότι εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας καθώς ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος, καταδεικνύει και τη φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η συγκέντρωση εξουσιών στο Κράτος.

Πολλοί Δήμοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο δικός μας, έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση των φυσικών τους πόρων ως ιαματικών, και έχουν λάβει ή βρίσκονται σε διαδικασία λήψης των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας (ΕΣΛ) των εγκαταστάσεών τους. Πολλοί βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης Διαγωνισμών για την ανεύρεση επενδυτή, αρκετοί συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την αναβάθμιση των υποδομών τους, ενώ άλλοι συμμετέχουν ήδη σε εταιρικά σχήματα εκμετάλλευσης των ιαματικών φυσικών πόρων τους.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου, θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της» για να αποτρέψει την εφαρμογή των άρθρων αυτού του νομοσχεδίου. Θεσμικά, μεταφέροντας τη συζήτηση στη Βουλή, στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην ΠΕΔ Πελοποννήσου αλλά και στην κοινωνία, όπου θα αναζητήσουμε συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο για την υπεράσπιση της Δημοτικής περιουσίας.

Η δημιουργία φορέων και κρατικών ανωνύμων εταιριών για την ικανοποίηση των κυβερνητικών golden boys, η συστηματική απαξίωση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας για να υπάρξει το έδαφος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της και η συγκεντρωτική αναπτυξιακή λογική που δεν λαμβάνει υπ’ όψη της τα τοπικά χαρακτηριστικά, αυτή τη φορά πρέπει να σταματήσει στο «τείχος προστασίας» των τοπικών κοινωνιών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιτέλους! Γίνεται κυκλοφοριακός κόμβος στο mare west!

Previous article

Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου ανοίγουν χώροι εκδηλώσεων – πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.