ΚΟΙΝΩΝΙΑ

22 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης: Γιορτάζουν οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί

0

Πολύ σημαντική είναι η σημερινή ημέρα, αν και πολλοί αγνοούν τι… γιορτάζουμε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια Προσκοπική και Οδηγική εκδήλωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ (22/2/1857).

Την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί συλλογίζονται για τις αξίες των οργανώσεών τους, αποστέλλουν τις ευχές σε όλους όσοι ανήκουν στη μεγάλη αυτή παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν προσκόπους και οδηγούς σε φτωχές χώρες.

Στην Ελλάδα εδώ και 111 χρόνια, η Προσκοπική Κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέες και νέους με 25.000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η Κορινθία έχει μείνει ορφανή απο προσκόπους αφού τα τελευταία χρόνια το ένα μέτα το άλλο τα συστήματα προσκόπων κλείνουν. Από τα τέσσερα συστήματα της Κορίνθου και τα δύο του Κιάτου έμειναν μόνο 2 ένα στο Κιάτο και ένα στην Κόρινθο. Όμως του Κιάτου δεν άντεξε την έλλειψη ενήλικων εθελοντών και πριν δύο χρόνια έκλεισε και την ίδια πορεία ακολουθεί και το σύστημα της Κορίνθου στο οποίο έχει γίνει άτυπο κλείσιμο καθώς η διαδικασία αναστολής λειτουργείας του έχει παγώσει λόγω της πανδημίας.

Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως οι συγκρούσεις, η φτώχεια, η αλλαγή του κλίματος και η ανισότητα των φύλων, ο Προσκοπισμός συνεχίζει να αποτελεί ένα εποικοδομητικό αντίβαρο, ενδυναμώνοντας τους νέους να συμβάλλουν ενεργά στην εξεύρεση λύσεων σε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις, δρώντας τοπικά.

Στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζει η μοναδική κίνηση για νέους που παραμένει αειθαλής και ελκυστική όχι μόνο γιατί αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων, αλλά γιατί έχει καταφέρει να μην αποτελεί για τα μέλη της απλά καθήκον ή αντικείμενο περιστασιακής ενασχόλησης και έχει γίνει ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, μιας ΖΩΗΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗΣ!

Περισσότερα για τους Έλληνες Προσκόπους μπορείτε να βρείτε: www.gineproskopos.gr

8eCUgvCwsa

Στο Χιλιομόδι την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ για rapid test

Previous article

22 Φεβρουαρίου 1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ξεκινά την Ελληνική Επανάσταση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.