ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αγωνία για την Κόρινθο – Πάνω από 1,500 κρούσματα αναμένονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα

0

Παρά τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό και το σκληρό lockdown στις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι περισσότερα από 1.500. Αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία και για την Κορινθία, η οποία βρίσκεται ήδη σε «κόκκινο συναγερμό» και γίνονται προσπάθειες να μην περάσει σε καθεστώς απόλυτου lockdown.

Οι ειδικοί ταυτίζουν την σημερινή κατάσταση με αυτήν πριν από τρεις μήνες και γι’ αυτό σημαίνουν συναγερμό. Βάσει των νέων εξελίξεων, όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα της αγοράς δεν θα γίνει τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, αλλά θα πάρει παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

Οι υποθέσεις γύρω από το γιατί παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων σε υψηλό επίπεδο είναι δύο: είτε λόγω της μετάλλαξης του ιού η διασπορά και η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερες, είτε ευθύνονται οι συναθροίσεις που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σε σπίτια από τη στιγμή που ξεκινάει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της επιτροπής, το χρονικό περιθώριο των 2,5 εβδομάδων καραντίνας που επιβλήθηκε είναι περιορισμένο για να αλλάξει η σημερινή εικόνα. Ωστόσο, όπως λέει, «δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να αρχίσουν να αποδίδουν τις επόμενες μέρες και να δούμε πιθανόν μια σταθεροποίηση -αν όχι κάμψη- της επιδημίας στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Άρα οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν τότε και όχι από τώρα».

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις ο κ. Τούντας σχολιάζει ότι είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο πολλές φορές οδηγεί σε αύξηση της μεταδοτικότητας και άρα από τη μία μπορεί να ενισχύσει την αναζωπύρωση της επιδημίας, από την άλλη όμως οι συνεχείς μεταλλάξεις οδηγούν τους ιούς στο να γίνονται λιγότερο θανατηφόροι.

«Αυτή την εβδομάδα θα εισπράξουμε το απόγειο αυτού του επιδημικού κύματος και θα είμαστε τυχεροί αν δεν ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα», επεσήμανε για την πορεία του κορωνοϊού ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Άνοιγμα της αγοράς με νέο 5ψήφιο αριθμό και SMS για τρίωρα ψώνια

Previous article

“Ξεκουμπίσου” έγραψαν στο εξοχικό του Φιλιππίδη στο Σοφικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.