ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πάλι 31 κρούσματα η Κορινθία – 1.798 πανελλαδικά, 29 νεκροί, 371 διασωληνωμένοι

0

31 κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ανακοίνωσε πριν απο λίγο ο ΕΟΔΥ στην Κορινθία, την ίδια ώρα που σε όλη την Ελλάδα ανακοινώθηκαν 1.790 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα αυξημένος ήταν και ο αριθμός των διασωληνομένων, ενώ 29 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια σε ειδικούς και κυβέρνηση για χαλάρωση του lockdown στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε και εισηγείται στην κυβέρνηση την παράταση των μέτρων για ακόμα μία εβδομάδα.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό τα μέτρα να πάρουν και νέα παράταση την επόμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά κάθε εβδομάδα θα γίνεται εκτίμηση των στοιχείων και στη συνέχεια θα λαμβάνονται οι αποφάσεις είτε για παράταση των μέτρων είτε για μερική άρση.

Παραμένουν τα ωράρια απαγόρευσης μετακινήσεων
Για την επόμενη εβδομάδα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση να διατηρήσει τα ωράρια απαγόρευσης των μετακινήσεων, δηλαδή από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης και για το Σαββατοκύριακο από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επομένης.

Γρίφος πότε θα λειτουργήσει ξανά το λιανεμπόριο και τι θα γίνει με τα σχολεία
Η παράταση του lockdown δεν θα επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και όπως όλα δείχνουν θα πάρει παράταση και η έναρξη λειτουργίας του νέου 5ψήφιου SMS 13032 για τις αγορές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μόνο ηλεκτρονικά και δεν θα επιστρέψουν το click away και το click in shop.

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει το τι θα ισχύσει για τα σχολεία. Από την πλευρά της κυβέρνησης, προτεραιότητα δίνεται στους μαθητές του δημοτικού και της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στις τάξεις. Το πότε, όμως, παραμένει ακόμα γρίφος.


Το Facebook γονατίζει μπροστά στην Τουρκία και τις απαιτήσεις της

Previous article

Όλη η Κορινθία σε κόκκινο μέχρι τις 8 Μαρτίου – Ιδιαίτερη προσοχή στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.