ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ένταξη της καλλιέργειας της επιτραπέζιας Σουλτανίνας στην έκτακτη ενίσχυση των αγροτών λόγω κορωνοϊού

0

Επιπλέον, ο καταστροφικός καιρός, που το περασμένο φθινόπωρο, έπληξε την Κορινθία με έντονες βροχοπτώσεις.

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Αντώνιο Μυλωνάκη, Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής, σχετικά με το θέμα «Ένταξη της καλλιέργειας της επιτραπέζιας Σουλτανίνας στην έκτακτη ενίσχυση των αγροτών λόγω κορωνοϊού».

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με αίτημα αμπελοκαλλιεργητών του Λαλιωτίου Κορίνθου και σύμφωνα με σχετική επιστολή ανηρτημένη σε τοπικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο, της 11ης Φεβρουαρίου 2021, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαλιωτίου Κορίνθου αναφέρεται στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του, αυτήν την περίοδο, με την παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών. Συγκεκριμένα, το επιτραπέζιο σταφύλι (σουλτανίνα), εξαιτίας της καραντίνας, λόγω του ιού «covid-19», είχε περιορισμένη κατανάλωση στο εσωτερικό, με κλειστή την εστίαση και την έλλειψη τουρισμού. Επιπλέον, ο καταστροφικός καιρός, που το περασμένο φθινόπωρο, έπληξε την Κορινθία με έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τη σχετική μεσοσταθμική μείωση των τιμών στην διεθνή αγορά, κατά 25%, επέφεραν απώλεια εσόδων στους αμπελουργούς, κατά 60%.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να εντάξετε τους αμπελουργούς καλλιέργειας επιτραπέζιας Σουλτανίνας της Κορίνθου στην έκτακτη ενίσχυση των αγροτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, προκειμένου, αφενός, να ανακτήσουν οι εν λόγω μέρος των απολεσθέντων εσόδων τους και αφετέρου, να τακτοποιήσουν οι ίδιοι τις οφειλές τους του 2020, ώστε να ξεκινήσουν με τα ανάλογα οικονομικά εχέγγυα την καλλιέργεια του ανωτέρω προϊόντος για τη σοδειά του 2021;

8eCUgvCwsa

Τράμπ: «Το αφεντικό ήμουν, είμαι και θα είμαι εγώ!»

Previous article

Η μυθιστορηματική ζωή του πρώτου Έλληνα που πάτησε το πόδι του στην Αυστραλία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.