ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο ξύλο άνευ λόγου και αιτίας από την ΕΛΑΣ στη Νέα Σμύρνη (βίντεο)

0

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία – εμμένοντας στο αρχικό της αφήγημα περί επίθεσης 30 ατόμων, στο οποίο απάντησε με τον τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε στα πλείστα όσα βίντεο κυκλοφόρησαν – ενημερώνει ότι για τα απίστευτα πλάνα από την πλατεία της Νέας Σμύρνης που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Απέναντι στην ανυπαρξία έστω μιας φωτογραφίας, αν όχι οπτικοακουστικού υλικού που να αποδεικνύει την ορθότητα των ισχυρισμών της αστυνομίας, δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν με στοιχεία να αποδείξουν του λόγου τους το αληθές και το δίκαιο της οργής τους. 

Από το οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ κάνουν επίθεση και ξυλοκοπούν ανελέητα και χωρίς λόγο, πολίτες που κάνουν τη βόλτα τους στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Δεν υπάρχει καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά πολίτες που κάνουν τη βόλτα τους και ποδήλατο, όταν και δέχθηκαν την επίθεση από τους αστυνομικούς. 

Για την ΕΛΑΣ, ωστόσο, τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες, «εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις τρεις μετά το μεσημέρι, όταν μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, έκανε έφοδο στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί απολάμβαναν τον καλό καιρό.

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί με το γνωστό επιθετικό ύφος εξουσίας που επιδεικνύουν άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, να προπηλακίζουν οικογενειάρχες, βγάλανε όπλα, φέρανε ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα και κυνήγησαν νεαρό που τράβαγε βίντεο!

Γ.Γ. Ένωσης Αστυνομικών: «Μας ντροπιάζουν, δεν έχουν θέση στο σώμα»

Ντροπιαστικές χαρακτήρισε τις εικόνες ξυλοδαρμού πολίτη στη Νέα Σμύρνη από αστυνομικούς ο γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, που καταδίκασε τη συμπεριφορά των συναδέλφων του και ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει άμεσα μέτρα. «Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες», πρόσθεσε. «Δεν ξυλοκοπούμε τον κόσμο μέσα στις πλατείες, τα υπόλοιπα είναι για να κουβεντιάζουμε. Ολα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι περιττά, καταδικαστέα και μας ντροπιάζουν» επανέλαβε ο κ. Κρικέτος, μιλώντας στο Open. «Οσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους… Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω» τόνισε ο γ.γ. των αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Κορινθία: 23 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, Κυριακή 7 Μαρτίου

Previous article

Οι γυναίκες στην Επανάσταση του 1821

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.