ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Α-ΔΙΑ-ΝΟ-Η-ΤΟ! 2.500 ενεργά κρούσματα στην Κόρινθο δείχνουν τα λύματα του βιολογικού

0

Νέα τρομακτική αύξηση παρουσίασε τις τελευταίες επτά ημέρες το ιικό φορτίο του βιολογικού καθαρισμού στον δήμο Κορινθίων. Η τελευταία μέτρηση που έγινε από την ΔΕΥΑ Κορίνθου την Παρασκευή (5 Μαρτίου) έδειξε αύξηση 335% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση στις 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή μόλις μία εβδομάδα πριν.

Συγκεκριμένα οι μετρήσεις της Παρασκευής 5 Μαρτίου έδωσαν 150.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων, όταν στις 26 Φεβρουαρίου ήταν στις 45.000. Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που αναπτύσσονται για να βρεθει ο αριθμός των κρουσμάτων, 150.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων αντιστοιχούν σε περίπου 2.500 ενεργά κρούσματα!

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά ΜΟΝΟ την πόλη της Κορίνθου, όσο την καλύπτει ο βιολογικός καθαρισμός, δηλαδή δεν μιλάμε για τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ρεπορτάζ που είχαμε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναφέρει ότι “στην Κόρινθο μετρήσεις από τον βιολογικό η ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε να παίρνει σχεδόν με την καραντίνα του Νοεμβρίου. Εκείνη την περίοδο, τα λύματα της πόλης ήταν περίπου μηδενικά, δηλαδή η Κόρινθος ήταν …covid-free. Για την ακρίβεια, και με βάση τα διεθνή πρότυπα, ο κορονοϊός ήταν οριακά ανιχνεύσιμος στα υγρά απόβλητα του βιολογικού και σχεδόν έτσι παρέμενε μέχρι και την αλλαγή του χρόνου.

Για πρώτη φορά καμπανάκι χτύπησε στις 15 Ιανουαρίου, όταν οι μετρήσεις από σχεδόν μηδενικές ανά λίτρο έδειξαν τον αριθμό των 4,500 ιών ανά λίτρο! Ένα μήνα μετά, στις 12 Φεβρουαρίου, είχαν σχεδόν διπλασιαστεί (8,600/λίτρο) και την περασμένη Παρασκευή έφτασαν τις 45,000/λίτρο.   

Όμως το πιο ανησυχητικό στην περίπτωση αυτή είναι το γεγονός πως οι μελέτες σε διεθνές επίπεδο αναφέρουν ότι ο ιός εμφανίζεται στα λύματα πολλές μέρες (συνήθως από 7 έως 10 μέρες) πιο νωρίς από την εμφάνιση συμπτωμάτων και κρουσμάτων στον πληθυσμό. Αν, λοιπόν, αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Κορίνθου σημαίνει πως την τελευταία αποτύπωση των λυμάτων (45.000 ιοί ανά λίτρο) θα την δούμε σε κρούσματα σε δύο εβδομάδες, αφού σήμερα «βλέπουμε» την αποτύπωση πριν από 15 ημέρες!   

Η Μάχη της Κοκκινιάς: Μια εποποιία της Αντίστασης

Previous article

Πελώνη: Στόχος μέχρι το τέλος Μαρτίου να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Τον Απρίλιο η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *