ΕΠΙΣΤΗΜΗΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Kelley Aerospace αποκαλύπτει το πρώτο υπερηχητικό μαχητικό UAV

0

Η τεχνολογία προχωράει και η Kelley Aerospace παρουσίασε ένα μαχητικό UAV drone το οποίο φτάνει ταχύτητες των 2.500km/h. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ήδη λάβει 100 «προπαραγγελίες» για το όχημα, σύμφωνα με έκθεση της Flight Global .

Το μαχητικό UAV γνωστό ως το βέλος “Arrow”, βρίσκεται σε στάδιο πρωτότυπου και η εταιρία σύντομα θα προχωρήσει σε δοκιμές πτήσης, που αρχικά θα γίνουν με UAV σε μεγέθους 1/4 του αρχικού. Είναι το “πρώτο υπερηχητικό UAV στον κόσμο, με ένα υπερσύγχρονο σμήνος και αυτόνομη αεροπορική λογική πτήσης – καθιστώντας το ένα τρομερό UAV.”

Το αεροσκάφος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αυτό το καθιστά αρκετά ελαφρύ για να πετάξει περισσότερο από 2.600 Nm (4.800 km) με μέγιστο βάρος 37.038 λίβρες (16.800 kg).

«Έχει σχεδιαστεί για μειωμένη διατομή ραντάρ και υπέρυθρη υπογραφή. Η σχεδίαση από ανθρακονήματα του προσδίδει εξαιρετική αντοχή και ακαμψία », δήλωσε η εταιρεία σε δήλωση. 

Το Arrow ή ένα σμήνος αυτών, μπορούν ακόμα και να συνοδέψουν επανδρωμένα αεροσκάφη. Μάλιστα θα υπάρξει και επανδρωμένη έκδοση του Arrow, από το οποίο ο χειριστής θα μπορεί να ελέγχει πολλαπλά μη επανδρωμένα Arrow, το κάθε ένα με τη δική του αποστολή, οπλισμό και εξοπλισμό.

Εκτιμάται ότι δεν θα κοστίσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία επιτρέπει την αγορά περισσότερων αεροσκαφών και, ωστόσο, έχουν ένα υπερηχητικό UCAV πολλαπλών ρόλων για την εκτέλεση αποστολών υψηλού κινδύνου, καθώς δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιστρέψει στην πατρίδα του».

8eCUgvCwsa

Στην Καλαμάτα το πλοίο φάντασμα με τις 1.700 αγελάδες – Δεν το θέλει καμία χώρα

Previous article

Αυτόματοι πωλητές στην Ιαπωνία με τεστ κοροναϊού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.