ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

0

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ  σε όλη τη χώρα την Καθαρά Δευτέρα,  αλλά όπως και πέρυσι  ανοιχτά θα είναι τα ιχθυοπωλεία και οι φούρνοι. 

Συνεπώς, Παρασκευή και Σάββατο,  στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033,  οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και να προχωρήσουν στις αγορές τους σε σούπερ μάρκετ του δήμου τους ή εντός δύο χιλιομέτρων από την οικία τους. 

Οι καταναλωτές έχουν πλέον μόνο το Σάββατο, προκειμένου να προμηθευτούν από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ όλα τα υλικά για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, καθώς ανήμερα θα είναι κλειστά.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν για την παράταση του lockdown που λήγει τυπικά την Κυριακή, ωστόσο δεν τίθεται θέμα για άρση των μέτρων. Με τις μεταλλάξεις να επικρατούν, που σημαίνει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, τα κρούσματα να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται εδώ και μέρες, η συνέχιση του lockdown εθεωρείτο δεδομένη.

Πέρα από την παράταση του lockdown, οι ειδικοί της επιτροπής θα συζητήσουν και το θέμα της Καθαράς Δευτέρας.

Θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού δεν υπάρχει, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Πάντως, στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο θέμα, απευθύνοντας σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Πάει πιο πίσω το άνοιγμα
Δύσκολο θεωρείται και το οποιοδήποτε άνοιγμα στις 22 Μαρτίου που είχε θέσει σαν πρώτο στόχο η κυβέρνηση. Αν και στην κυβέρνηση στόχευαν να γίνει ένα πρώτο άνοιγμα με το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου, τα τελευταία δεδομένα καθιστούν απαγορευτική, προς το παρόν, αυτή τη συζήτηση, όπως τόνισε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η παιδαγωγική της πανδημίας και η ανάγκη υποστήριξης των εκπαιδευτικών

Previous article

Τα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων: Τι έδειξαν οι ακτίνες-Χ, πώς λειτουργούσαν τα γρανάζια [βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *