ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Συνθήκες πολέμου: Διευθυντής κλινικής του «Σωτηρία» περιγράφει τι συμβαίνει καθημερινά στο νοσοκομείο

0

Ο κ. Συρίγος είναι ο Διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο «Σωτηρία» που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά της Covid-19. Όπως εκτιμά στη χώρα μας δεν έχουμε δει ακόμη την «κορυφή» του τρίτου κύματος της πανδημίας και ως εκ τούτου η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.

Δε βλέπουμε ακόμη μείωση κρουσμάτων και εισαγωγών
«Η κατάσταση στο νοσοκομείο, όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η πίεση είναι μεγάλη. Δουλεύουμε μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες και η πρόβλεψη μας είναι ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Δεν είμαστε ακόμη σε φάση μείωσης των κρουσμάτων και των εισαγωγών, αλλά σε φάση αύξησης και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα», αναφέρει ο Καθηγητής Παθολογίας- Ογκολογίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, και αυτή την εβδομάδα οι εισαγωγές αναμένονται αυξημένες, ενώ προς το τέλος με αρχές της επόμενης εβδομάδας, ίσως, όπως χαρακτηριστικά λέει, αρχίσει να φαίνεται μια μικρή μείωση.

«Κρατάμε τους διασωληνωμένους στα επείγοντα γιατί δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ»
«Θα χρειαστούμε βοήθεια δεν γίνεται διαφορετικά», τονίζει ο κ. Συρίγος και περιγράφει την σκληρή πραγματικότητα στο νοσοκομείο. «Κάθε μέρα είμαστε οριακά. Έχουμε μεγάλες αναμονές. Κρατάμε τους ασθενείς στα επείγοντα, άλλοτε για λίγες και άλλοτε για περισσότερες ώρες, μέχρι να αδειάσει κάποιο κρεβάτι. Κάποιους απ’ αυτούς τους διασωληνώνουμε στα επείγοντα, γιατί κινδυνεύει η ζωή τους και δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να γίνει η συνεννόηση, και ενώ χρειάζεται να μεταφερθούν σε ΜΕΘ τους κρατάμε μέχρι να βρεθεί κρεβάτι», αναφέρει.

«Έχουμε ανάγκη από χέρια»
Σχολιάζοντας την «επίταξη» των ιδιωτών γιατρών και του ιδιωτικού τομέα υγείας ο Διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» λέει ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος για συναίνεση».

«Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο σχέδιο από πριν με το οποίο θα είχε συμφωνήσει όλη η κοινωνία και θα μπορούσε να τεθεί εφαρμογή γιατί τώρα, όπως έχουν τα πράγματα, όλοι έχουν το δίκιο τους. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν δεχτεί μεγάλο φορτίο ασθενών που δεν πάσχουν από την Covid-19 και έχουν μεταφερθεί εκεί από τα δημόσια νοσοκομεία. Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Έχουμε ανάγκη από χέρια, έχουμε ανάγκη από βοήθεια.

Είμαι εναντίον των υποχρεωτικών μέτρων. Θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση. Όταν σε υποχρεώνουν να πας κάπου που δε θες μπορεί να έχεις φυσική παρουσία αλλά επί της ουσίας δε θα είσαι εκεί, στη «μάχη» να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό», καταλήγει ο κ. Συρίγος.

Παυλίνα Μπεχράκη: Η χρόνια αγάπη μου για τη Τέχνη του Ποιητικού Λόγου

Previous article

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.