ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Διώρυγα του Σουέζ: Αποκολλήθηκε το Ever Given

0

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την προσάραξή του στη Διώρυγα του Σουέζ, το πλοίο Ever Given απεγκλωβίστηκε και βρίσκεται ξανά εν πλω. Δεν ειναι ξεκάθαρο πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού. Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ την 23η Μαρτίου και σύμφωνα με τον εξειδικευμένος ιστότοπο εντοπισμού πλοίων Vessel Finder το πλοίο ειναι σε κατάσταση «εν πλω».

Το σκάφος μήκους 400 μέτρων και εκτοπίσματος 220.000 τόνων κατορθώθηκε να επανέλθει σε πλεύση στις 04:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και «διασφαλίζεται», ανέφερε η εταιρία Inchcape Shipping Services, η οποία παρέχει διάφορες ναυτιλιακές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο. Η προσάραξή του εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας έκλεισε τη Διώρυγα, με αποτέλεσμα 369 σκάφη που σκόπευαν να τη διαπλεύσουν να αποκλειστούν.

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ νωρίτερα χθες.

To γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο με βάρος άνω των 220.000 τόνων και μήκος 400 μέτρων προσάραξε την περασμένη Τρίτη διαγώνια στο νότιο τμήμα της Διώρυγας και έκτοτε παρεμπόδιζε τον πλου σε μια από τις βασικότερες στον κόσμο θαλάσσιες οδούς, που συγκεντρώνει πάνω από το 10% του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου.

Το Ever Given ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Ξεκινά η διάθεση των self test – Όλη η διαδικασία

Previous article

Φαρμακοποιοί: Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία τα self tests

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.