ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον δρόμο παραμένουν, εγκαταλελειμμένοι από τον ΔΟΜ, 26 πρόσφυγες στους Αγίους Θεοδώρους

0

Λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο γεγονός της αυτοκτονίας ενός ανθρώπου στην Κλειστή Δομή (ΠΡΟΚΕΚΑ) της Κορίνθου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός επισκέφτηκε μια άλλη Δομή που έχει δημιουργηθεί άτυπα στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους. Εκεί, 26 πρόσφυγες και μετανάστες (αναμεσά τους και μικρά παιδιά) κοιμούνται κυριολεκτικά στον δρόμο καθώς ξέμειναν στη χώρα μας, λόγω προβλημάτων που είχαν με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και δεν μπόρεσαν να φύγουν στο εξωτερικό, μαζί με τους υπόλοιπους από τους συνολικά 250 ανθρώπους που φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο «Ηλιόχαρη» και έχουν ήδη φύγει.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σταμάτησε να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα στέγασης και σίτισης των συγκεκριμένων μεταναστών εδώ και εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου να τους κόψει το νερό και το ρεύμα, προκειμένου να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το χώρο του.
Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους κι έστησαν σκηνές, όπου εκεί ζουν όλο αυτό το διάστημα με τις οικογένειές τους. Ο δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να βρει μια βιώσιμη λύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν μπορέσουν να φύγουν για το εξωτερικό, τουλάχιστον να μετεγκατασταθούν σε κάποιες δομές, όπου θα τους παρέχονται τα στοιχειώδη, φαγητό, νερό, στέγη, ηλεκτρικό και τουαλέτες, έως βρεθεί κάποτε και γι’ αυτούς μια οριστική λύση.

Μέχρι στιγμής συναντούν την παγερή αδιαφορία, τόσο του ΔΟΜ, όσο και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βρουν λύση στο πρόβλημα. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι τη σίτιση των 26 πεταμένων προσφύγων στο δρόμο, την έχει αναλάβει μια Ιταλική ΜΚΟ που έχει εγκατασταθεί στην Κόρινθο.

Η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό προσβάλει τις τοπικές κοινωνίες και εκθέτει την χώρα διεθνώς“, ανέφερε ο κ. Ψυχογιός

Στο βίντεο από το atnews.gr ο κ. Ψυχογιός περιγράφει όσα αντίκρυσε

Ξυλόκαστρο φωτό: Συγκίνηση για την καταστροφή του ιστορικού σταθμού του ΚΤΕΛ

Previous article

Προβληματικό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του Καζίνο Λουτρακίου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *