ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ερχονται από τις 5 Απριλίου τα self test -Πώς θα βοηθήσουν στο άνοιγμα σχολείων, επιχειρήσεων, δραστηριοτήτων

0

Μικρές ανάσες ελευθερίας ανακοινώθηκαν χθες, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με κάποια μικρή χαλάρωση των μέτρων. Οπως έγινε σαφές χθες, κλειδί για το περαιτέρω άνοιγμα θα είναι τα self test.

Οπως έχει γίνει γνωστό, το επόμενο διάστημα θα μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα του self testing, με τη δωρεάν διάθεση rapid test. Κάθε πολίτης θα δικαιούται έως 4 rapid test δωρεάν τον μήνα, ένα την εβδομάδα, με σκοπό να εντοπίζονται τυχόν κρούσματα, να απομονώνονται και να περιοριστεί η διασπορά. Tα πρώτα self test θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Ράπτη, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι η παροχή των δωρεάν self test για οικιακή χρήση, που νομοθετήθηκε χθες στη Βουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας, όπως επίσης θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

Xθες κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία τροπολογία που, μεταξύ άλλων, προβλέπει υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την τροπολογία, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού, μπορεί να ορίζεται, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας η προηγούμενη διαπίστωση, μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό, ότι ο απασχολούμενος δεν έχει βρεθεί θετικός σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου.

Η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως σε κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Σήμερα, ο γγ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ερωτηθείς για τα self test και αν θα γίνουν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις των ειδικών και θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα, με ποιο τρόπο θα αξιοποιούν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα αυτή.

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δερβένι

Previous article

ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για Covid-19 στα Εξαμίλια το Σάββατο 3/04/21

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *