ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Διώρυγα: Εγκρίθηκε ο ανάδοχος που θα εκπονήσει τη μελέτη ύψους 1.062 εκατ.

0

Σημαντική εξέλιξη καταγράφεται για την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα Κορίνθου. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γ. Καραγιάννη, εγκρίθηκε το ανάδοχο σχήμα που θα κάνει τη μελέτη με τίτλο «Μελέτες οριστικής επισκευής αποκατάστασης ζημιών από πρανές από την πλευρά της Πελοποννήσου της Διώρυγας Κορίνθου».

Με την αποσφράγιση  – αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, ανατίθεται η μελέτη για τη Διώρυγα στην Ένωση οικονομικών φορέων «ΕΔΑΦΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» – «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.» – «ΜΑΡΝΕΤ Α.Τ.Ε.».

O υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του έργου και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, δήλωσε:

«Με την ανάδειξη του αναδόχου μελετητικού σχήματος βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την υπογραφή σύμβασης της μελέτης προϋπολογισμού 1.062.885,38 € για την αποκατάσταση των ζημιών  στο πρανές της Διώρυγας της Κορίνθου. Η εξέλιξη αυτή είναι και η απαρχή για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, με γρήγορες κινήσεις προχωρά για το εθνικής σημασίας έργο, τη Διώρυγα της Κορίνθου. Η συνεργασία συνεχίζεται και εντείνεται».

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στη Δημοτική Ενότητα Φενεού

Previous article

Οι γονείς των παιδιών με αυτισμό και άσπεργκερ ζητούν να έρθει παιδοψυχίατρος στο νοσοκομείο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *