ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι γονείς των παιδιών με αυτισμό και άσπεργκερ ζητούν να έρθει παιδοψυχίατρος στο νοσοκομείο

0

Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, βασισμένο στο έγγραφο του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Αsperger Κορινθίας, κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός. Με το έγγραφο οι γονείς ζητούν να στελεχωθεί το Παιδοψυχιατρικό τμήμα της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου με μια  θέση Β’ Επικουρικού Παιδοψυχίατρου.

Σύμφωνα με την επιστολή“, αναφέρει στην αναφορά του ο κ. Ψυχογιός, “το Παιδοψυχιατρικό τμήμα της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου παράγει τεράστιο έργο, καθώς παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε κοινωνικές δομές του Νομού, σε Σχολεία , στις Φυλακές ανηλίκων Κορίνθου, στις Δομές προσφύγων και μεταναστών,  στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και οικογένειας «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», και φυσικά σε κάθε πολίτη που χρήζει  ψυχιατρικής εκτίμησης. Το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετεί, όχι μόνο κατοίκους της Κορινθίας αλλά και της Αργολίδας, Αρκαδίας, κλπ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι αρμοδιότητές του επιστημονικού προσωπικού είναι ιδιαιτέρως  αυξημένες. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα  τακτικά προγραμματισμένα ραντεβού να πραγματοποιούνται μετά από πολύμηνη αναμονή! Δυστυχώς πολλοί γονείς επιβαρύνονται οικονομικά καθώς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτη Παιδοψυχίατρο ακόμα και για την ετήσια Γνωμάτευση Παροχών ΕΚΠΥ που αφορά τις θεραπείες των παιδιών τους!

Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα την υποχρέωση της Πολιτείας σε κάθε συγκυρία να καλύπτει τις ανάγκες των πιο ευάλωτων, ζητάμε να ενισχυθεί άμεσα το συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου που ξεκίνησε τη λειτουργία του με μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανταποκριθεί στο πολυεπίπεδο και εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελεί κυρίως για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες“, καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διώρυγα: Εγκρίθηκε ο ανάδοχος που θα εκπονήσει τη μελέτη ύψους 1.062 εκατ.

Previous article

Τραγωδία στην Εύβοια: Ακαριαίος θάνατος τριών εργαζομένων από ηλεκτροπληξία -Τους χτύπησαν 20.000 volt!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *